Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gitsin, kendi çöplüğünde eşelensin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasına ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil" dedi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gitsin, kendi çöplüğünde eşelensin

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile diğer projelerin resmî açılış töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmamasına ilişkin konuşan Erdoğan, “İnsan utanır, insan davet edilmediği yere gidemez, devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasındaki satır başlıkları:

İNSAN UTANIR!

“Ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası’ndan randevu istiyor, MB ona göre bağımsız değil ya, MB bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, MB’den brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi, bak sana randevu verdiler… Fakat bunlarda edep adab yok. Dün de TÜİK’e randevu almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Ne oldu? Randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptın. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları sürekli yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız.”

TÜİK, DÜNYADA İLK 20 İÇERİSİNDE

“TÜİK, dünyada ilk 20 içerisinde yer alan bir kuruluş. Geçmişleri milletimizin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine karşı uyguladıkları faşizan baskılarla uyguladıkları bir kesim var. Bunların ülkede ‘bu da bizim hizmetimiz’ diye gösterecekleri tek ağaçları, eserleri, adımları yok.”

“CHP’nin hem merkezi hem sembolü olduğu bu zihniyet arsızca ortada dolaşarak siyaset adı altında milleti ve devleti tahkir edecek işler yapıyor. CHP’nin başındaki zat da bize gücü yetmeyince, anayasa ve yasalar dışında hareket etme, kendisine mukabele imkanı olmayan devlet memurlarına saldırmaya başladı. Öğretmenlere saldırıyor. Kılıçdaroğlu’nun kendi partisindeki kliklere dişi geçmiyor ama memurlara çemkirmeyi iyi biliyor. Bunun adı siyaset değildir, siyaset yanına topladığın azgın güruhla MB, TÜİK gibi kamu kurumlarını basmak, ağzından köpükler saçarak memurlara hakaret etmek hiç değildir.”

“Siyaset er meydanında yürütülür. Bugün Mersin’deydi. Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk diyor. Resmi rakamlar elimizde. Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de, siyaset meydanında çık karşımıza. Tabii bu işler kaset kumpası ile genel başkanlık koltuğuna oturmaya benzemez. Gerçi bu zat sürekli yalan söyleyerek, iftira atarak siyaseti de kirletiyor. Hiç değilse orada biz kendisine hak ettiği cevabı verme imkanına sahibiz.”

KARŞIMDA BEN BU GENÇLİĞİ GÖRDÜKTEN SONRA 2023 İÇİN NE DİYEBİLİRİM?

“Karşımda ben bu gençliği gördükten sonra 2023 için ne diyebilirim? 2023’te Allah’ın izni ile zafer bizim mi? Öyleyse durmak yok, yola devam!”

“Siyasette bu zat bizim sıkletimiz değil, genel başkan olduğu günden beri tek bir seçimi bile kazanamayarak bunu ortaya koydu. Kaybettiği her seçimin ardından gereğini yapacağım diyerek pişkince orada oturmaya devam etti. Kendisini asıl mücadele alanına çağırıyorum. Kılıçdaroğlu’nun kendi parti içindeki meselesi bizi ilgilendirmez. Milletimizin değerlerine saldırıp, ülke çıkarlarına zarar verirse karşısında bizi bulur. Memurumuza, işçimize, iş insanımıza, esnafımıza, çiftçimize sataşırsa karşısında yine bizi bulur. Gitsin, kendi çöplüğünde eşelensin. Bu ülkenin tertemiz insanlarına, çalışanlarına, üretenlerine bulaşmasın. Biz ülkeyi tarihinin en kritik ekonomik atılımına hazırlamak için her türlü riski alıyor, yedi düvele meydan okuyor, gece gündüz çalışıyoruz. Bu zat da küçük şovlarla siyasi çıkar peşinde koşuyor. Siyaseti çirkeflik sananların ülkeye de millete de hayrı dokunmaz. Biz diyoruz ki ülkeyi yatırım, istihdam, ihracat ile büyüteceğiz. Bunların yanında kim var; İP, terör örgütünün beslediği malum parti var… Daha iyi bir alternatifleri varsa söylesinler onları tartışalım.”

“Ben inanıyorum ki, Siirt 2023’te bunların topuna birden gereken dersi verecek! Bir yanlarına terör örgütünün güdümündeki partiyi almışlar, bir yanlarına kendilerini tanımlamakta zorlanan bir başka partiyi almışlar, arkalarına da kırık dökük kim varsa takmışlar, ülkeyi tek parti faşizmine sürüklemeye çalışıyorlar. ”

“Bu kadar vizyonsuz, çapsız, küçük hesapçı bir ekip, ülkenin bölgesel ve küresel çıkarlarını nasıl savunacak? Hepsini 3 günde şamar oğlanına çevirirler! Gerçi milletimiz bunları her seçimde şamar oğlanına çeviriyorlar ama anlamazdan geliyorlar. Türkiye’nin en büyük sorunu bu çapsız muhalefet anlayışıdır. İnşallah 2023’te milletimiz bunlara derslerini verecekler.”

CHP IMF’CİDİR

“Yıllarca ekonomide iliğimizi sömüren yüksek faiz ve yüksek enflasyon sembolü olduğu IMF düzenini bize dayatanlar bu durumdan elbette rahatsız oldular. Bu CHP IMF’cidir. CHP Sözcüsü IMF yetkilileriyle otellerde kulislerde kulis atanlardır. IMF’e geldiğimizde 23,5 milyar dolar borç vardı. Biz 2013 Haziran’da IMF ile son taksidini de ödedik, işi bitirdik. Şu anda IMF’e borcumuz yok. Ama bunlar IMF’ci… Biz kendimize yetiyoruz. MB’nin rezervi 27,5 milyar doları, şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden, nereye… Bu CHP, yanına taktığı bazı tiplerle adete arkasında boş teneke, ne diyorlar, biz şuraya çıkarmıştık. Benim Başbakan olduğum yerde, senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan ben şunu yaptım, bunu yaptım… Ya sen neyi yaptın? Başbakan benim, imzayı ben atıyorum, ben şunu yaptım, bunu yaptım diyorsun. İnsan utanır!”

“Milletimizi yaşadığı her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz. Tayyip Erdoğan dün de bugün de düşük faiz diyor, yarın da diyeceğim. Bu benim için tabi olduğum Nas’tır Nas. Asla buradan taviz yok.”

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

“İnşallah, asgari üreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanları ferahlatacağız.”