Erdoğan'dan İsrail'in yeni cumhurbaşkanına tebrik

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog'u telefon görüşmesinde tebrik etti, görüşmede Türkiye-İsrail ilişkilerinin "Orta Doğu'nun istikrarı" açısından önemine dikkat çekti.

Erdoğan'dan İsrail'in yeni cumhurbaşkanına tebrik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Devlet Başkanlığı görevini yeni devralan Yitzak Hertzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, görüşmede, Yitzak Hertzog’u göreve başlaması dolayısıyla tebrik etti.

Erdoğan’ın görüşmede “Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığını” vurguladığı belirtildi.

“İki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu” ifade ettiği kaydedilen Erdoğan’ın “ikili ticaretin salgına rağmen arttığını, bu potansiyelden faydalanmanın ortak çıkar olduğunu” dile getirdiği aktarıldı.

Erdoğan’ın ayrıca “Filistin-İsrail ihtilafının çözümünde atılacak olumlu adımların, Türkiye-İsrail ilişkilerinin müspet mecrada seyretmesine de katkı sağlayacağını” belirttiği ifade edildi.

ERDOĞAN: YÜKSEK İŞ BİRLİĞİ POTANSİYELİ VAR

Erdoğan, görüşmeye dair sosyal medya hesabından da açıklama yaptı.

Erdoğan açıklamada, “Bugün İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel meseleleri ele aldık. Görüşmemizde ülkelerimizin birçok alanda yüksek iş birliği potansiyeli olduğunu vurguladık. Tüm görüş ayrılıklarına rağmen İsrail ile temas ve diyaloğun sürmesine büyük önem veriyor; Filistin-İsrail ihtilafında olumlu adımlar atılmasının, ilişkilerimizin müspet mecrada seyretmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.