Erdoğan yeni adli yıl açılışında konuşuyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adli yıl açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan yeni adli yıl açılışında konuşuyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 yılı adli yıl açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, “Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa, onun kim tarafından idare edildiğinin bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm hüküm sürer. Adalet, devletin varlığının sebebidir” diye konuştu.

Erdoğan’ın geri kalan açıklamaları ise şöyle:

15 Temmuz, demokrasi tarihimizde pek çok açıdan olduğu gibi yargı kültürü bakımından da bir dönüm noktası niteliğindedir

Önce darbeciler, sonra vesayetçiler, nihayet ‘FETÖ’nün milletimizin adalet duygusuna vurduğu darbelerin izlerini silene dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Reform stratejimizin temelinde özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye idealimiz bulunmaktadır..

Hak, hukuk ve insan hakları gibi kavramları bugüne kadar hiçbir gündelik ajandaya ya da ucuz politikaya teslim etmedik, etmeyeceğiz.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız

Gönlümüz arzu eder ki, tüm siyasi partiler olarak anayasa hazırlığını birlikte gerçekleştirelim. Diğer partilerin de anayasa metinlerini önümüzdeki aylarda açıklamalarını bekliyoruz.

Her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki yılın ilk aylarında kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız.