Erdoğan'dan yeni kararname: 4 yeni HSK üyesi, 3 bin 70 hakim savcı ve Varlık Fonu yöneticisi

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakimler ve Savcılar Kurulu'na 4 yeni ismin atamasını yaparken birçok kişinin de görev yerini değiştirdi.

Erdoğan'dan yeni kararname: 4 yeni HSK üyesi, 3 bin 70 hakim savcı ve Varlık Fonu yöneticisi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önce 3 bin 70 hakim ve savcının görev yerlerinin değişmesinin ardından kararname ile Hakimler ve Savcılar Kurulu’na 4 yeni üye atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, idari yargı hakim ve savcıları arasından HSK üyelikleri sona eren Halil Koç ve Mehmet Akif Ekinci ile Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım, Erdoğan tarafından HSK üyeliklerine seçildi.

Üyelik seçimlerinin, Anayasa’nın 159’uncu maddesi ile 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu’nun 18’inci maddesi gereğince yapıldığı belirtildi.

VARLIK FONU YÖNETİCİSİ GÖREVDEN ALINDI

Ayrıca yine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına Adnan Ertem atandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın görevden alındı, yerine Alpaslan Çakar getirildi.

Rekabet Kurulu üyeliğine ise Cengiz Çolak’ın ataması yapıldı.

Erdoğan'dan yeni kararname: 4 yeni HSK üyesi, 1 bin 70 hakim savcı ve Varlık Fonu yöneticisi