Erdoğan'dan 'darbe' açıklaması: Her an herşeye hazır olmamız lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soru üzerine "Her an herşeye tabi ki hazır olmamız lazım" dedi.

Erdoğan'dan 'darbe' açıklaması: Her an herşeye hazır olmamız lazım

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, eşi Emine Erdoğan ile dün Siirt ziyareti sırasında katıldığı “Demokrasi Konuşmaları” isimli programının görüntüleri paylaşıldı.

Erdoğan, AKP’li katılımcıların “Erdoğan’a soru” adı altında partilerinin propagandalarını yaptığı programda, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir AKP’linin “Unutulmaması için gençlerimize, toplumumuza tavsiyeniz nedir efendim?” şeklinde sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Allah bizlere bir daha bu tür 15 Temmuzları filan yaşatmasın. 251 şehidimiz, 2 bini aşkın gazimiz var. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bu şehitleri gazileri verdik. Bu işin faili kimdir dendiği zaman FETÖ terör örgütü. Onun attığı adımlarla bunlar oldu. Ankara’daki özel kuvvetlerde, o kahraman polislerimizin şehadetlerini unutamıyorum. Onlar çok farklı, özel kuvvet olarak yetişmiş. Bu insanları bile havadan bombardımanla şehit ettiler. Bunun vicdanla filan tanımı mümkün değil. Aynı şekilde Şehitler Köprüsü üzerinde olan hadiseler. Buna rağmen her an herşeye tabi ki hazır olmamız lazım. Ama bundaki süreç tabi 15 Temmuz gibi olmaz. Bundan sonra birçok şeye daha hazırız. Ve bedelini tabi ağır öderler”