Erdoğan'dan belediye başkanlarına 'ihale' talimatı

Ankara'da AKP'li belediye başkanları ile bir toplantı geçekleştiren Erdoğan, başkanlara kamu ihaleleri ile ilgili talimatlar verdi.

Erdoğan'dan belediye başkanlarına 'ihale' talimatı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Saray’da AKP’li belediye başkanlarıyla buluştu.

“Salgın şartlarının rahatlamasıyla yeniden siz belediye başkanlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum” diyen Erdoğan, bundan sonraki süreçte başkanlarla ‘daha sık bir araya gelmeyi ümit ettiğini’ kaydetti.

Erdoğan, AKP’li başkanlardan ‘vatandaşa değer veren’ bir belediye anlayışı istediğini dile getirerek, “Sizlerden hizmet ederken samimiyeti güler yüzü bırakmamanızı istiyorum. Sokaktan, çarşıdan ayağını kesmemelidir. Emek vermeden sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği çok açık ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz” dedi.

AKP’lin 2019 yerel seçimleri öncesinde açıkladığı 11 prensibe ‘sıkı sıkıya bağlı olunmasını’ söyleyen Erdoğan, ihale konusunda dikkat çeken bir talimat vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İHALELERİ CANLI YAYINLAYIN”

“Özellikle imar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın. Yaptığınız işlerin tanıtımına önem verin. Yerel Yönetimler Başkanlığımız illerimize yönelik çalışmalar yapıyor.

Sizlerin milletimizin gönlünüze girmedeki başarısı 2023’teki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin de sonucunu etkileyecektir. Sorunları yerinde görmenizi, vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenmenizi özellikle rica ediyorum. Halkımızla kapı dışından değil kapılar çalınarak evlere misafir olmaya mecburuz. Mütevazi olmak, tevazu içinde çalışmalarımızı yaygınlaştırmak bizim için en önemli görev.”