Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşverenin de memnun olması lazım

Katar ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücret ile ilgili "Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız" dedi.

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşverenin de memnun olması lazım

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) toplantısında ‘asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği’ iddiası sorulan Erdoğan, “Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygun, en ideal olanını masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Ve bu kararla birlikte de temenni ediyorum ki sadece işçi kesiminin değil, işverenin de memnun olması lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İŞVERENLERİN DE MEMNNUN OLMASI LAZIM”

Tarafların teklifleri nedir bunu bir görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygununu, en ideal olanı belirleyip nihai kararımızı vereceğiz. İşçi kesiminin memnuniyeti değil, işverenin de karardan memnun olması lazım. Hem işçinin emeğine hem de işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var.

“STOKÇULUK DİNİMİZDE HARAMDIR”

Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk dinimizde haramdır, böyle bir şeye gidemezsiniz. Görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Hele hele gıdada stokçuluk yenilik yutulur gibi değil. Şu anda cezai müeyyide çok düşük. Biz bunun üstüne gideceğiz. Ama stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek.