Erdoğan'a göre Türkiye, dünyada yükseköğretim öğrencilerine en fazla barınma imkanı sağlayan ülke

"Gençlerimiz enerjilerini ve vakitlerini eğitim, öğretim için harcasın. Diğer tüm sıkıntıları çözmek bizim işimizdir, biz bunları çözeriz."

Erdoğan'a göre Türkiye, dünyada yükseköğretim öğrencilerine en fazla barınma imkanı sağlayan ülke

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan Türkiye’nin, dünyada yükseköğretim öğrencilerine en fazla barınma imkanı sağlayan ülke olduğunu iddia ederek şunları kaydetti.

“Türkiye, 1 milyonun üzerindeki yurt yatak kapasitesi ile açık ara, dünyada yükseköğretim öğrencilerine en fazla barınma imkanı sağlayan ülkedir. Geçmişte üniversitelerde harç diye bir sorun vardı. Biz harçları kaldırarak eğitim önündeki bu engeli de geride bıraktır. 10 binin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Böylece artık yurt sorununu tamamen çözmüş olacağız. Her husuta olduğu gibi eğitimde de ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz.  Eskiden 30-40 kişilik koğuşlarda kalan öğrencilerimiz artık 3-4 kişilik, içinde yatağı, dolabı, banyosu, tuvaleti ve interneti olan, otel standardında odalara sahiptir. Gençlerimiz enerjilerini ve vakitlerini eğitim, öğretim için harcasın. Diğer tüm sıkıntıları çözmek bizim işimizdir, biz bunları çözeriz.”