Erdoğan'a göre gıda fiyatlarındaki artışın sorumlusu da esnaf!

Erdoğan, gıda fiyatşarındaki artışla ilgili esnafa seslenerek "Bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'a göre gıda fiyatlarındaki artışın sorumlusu da esnaf!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. koronavirüs Koronavirüs salgınıyla ilgili vaka sayılarında yaşanan artışın sorulduğu Erdoğan, “Arkadaşlar bu konuda Bilim Kurulu’nun ifadeleri önem arz ediyor. Ama ben daha çok değerlendirmeleri vefatla ilgili yapıyorum. Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor” dedi.

Erdoğan, mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmelerin olduğunu belirterek “İnşallah aşacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı. Erdoğan, salgın nedeniyle uzaktan süren eğitim ve kapanan kafe ve restoranlarla ilgili yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Gerek okullarla alakalı, gerekse biliyorsunuz son dönemde bu restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var.”

ESNAFA SESLENDİ

Erdoğan yüksek gıda fiyatlarına ilişkin, “Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabi beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan esnaflara sesleniyorum eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin” açıklamasında bulundu.

ELON MUSK İLE GÖRÜŞME

Tesla ve SpaceX’in Kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesine ilişkin konuşan Erdoğan, “Müşterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar. Tabi Elon, 2020 itibariyle dünyanın en zengini oldu. ‘Çok çalışıyorum’ diyor. ‘Çok çalışınca da çok kazanıyorum’ diyor.