Erdoğan'a göre ekonomi: Dünya şaşkın, şok oldular...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi açılışında konuştu.

Erdoğan'a göre ekonomi: Dünya şaşkın, şok oldular...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları:

“ATATÜRK HAVALİMANI’NDA OLUŞTURACAĞIMIZ MİLLET BAHÇESİ DÜNYADAKİ ŞEHİR PARKLARI ARASINDA İLK SIRADA YER ALACAK”

Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti bu güzel şehre sürekli yeni eserler, yatırımlar kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Etrafı gecekondularla kuşatılmış, ulaşımı felç, suyu akmayan, kokudan Haliç’in yayına yaklaşılmayan, görüntüsü sefil, insanı mutsuz İstanbul’umuzu küresel bir merkez haline getirmeyi başardık.

En büyük projemiz ise Atatürk Havalimanı alanına yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçemiz olacaktır. Atatürk Havalimanı’nda oluşturacağımız millet bahçesi dünyadaki şehir parkları arasında ilk sırada yer alacaktır.

“CHP DEYİNCE AKLINA NE GELİR? ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR GELİR…”

Ümraniye, çarpık şehirleşmenin sıkıntılarını yaşamış bir ilçemizdir. Yaşı 60’un üstünde olanlar, 70,80,90’ların Ümraniye’sini hatırlayacaktır. Ümraniye ismi ya öldürülen işçilerle ya patlayan çöplüğü ile ya da sefalet görüntüleri medyada yer alırdı. Kim vardı o zaman buranın belediyesinde? CHP.

CHP deyince aklına ne gelir? Çöp, çamur, çukur gelir… Bugünkü güzel Ümraniye ile ilgisi olmayan bu hatıraları, aynı yanlışa düşmemek için unutmamalıyız.

Hanımlar çok diri, çok canlı. Ben inanıyorum ki bu hanım kardeşlerimizle birlikte 2023’ün zaferini buradan ilan ediyoruz. Gençlerle inanıyorum ki buradan ilan ediyoruz. Ana kademe ile hep birlikte buradan zafere yürüyoruz. Hazırız değil mi?

“MİLLET BAHÇESİNE BAK… AZ ÖNCE İÇİNDE DOLAŞTIK, MODERN ÜMRANİYE’YE BU YAKIŞIRDI”

Millet bahçesine bak… Az önce içinde dolaştık, modern Ümraniye’ye bu yakışırdı. Emeği geçenleri kutluyorum.

İstanbul’da 68 riskli alandaki 35 bin binada yer alan 117 bin konutun dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz.

Her ne kadar birileri bu CHP zihniyeti, zulüm 1453’te başladı dese de biz 2053 vizyonumuzla fetih, lafsı ve manasıyla yeni nesillerin zihinlerine kazımaya devam edeceğiz.

Ayasofya’mızda artık cumalarımızı kılıyoruz… Ne mutlu bize. Hep birlikte bu şehrin tarihine, kültürüne, potansiyeline uygun her adımın, her gayretin başımızın üstünde yeri vardır. İstanbul’un maddi ve manevi zenginliğini hedef alan her saldırıyı da failleriyle birlikte yerin 7 kat dibine gömmek boynumuzun borcudur. AKM’yi açtık mı? Opera sarayını yaptık mı? Yanı başında da Taksim’de camimizi yaptık mı?

Türkiye’yi Cumhuriyet tarihinin en büyük demokratik ve ekonomik kalkınma projesi olan 2023 hedefleriyle buluşturmak üzere yola çıkan kadronun önemli bölümü belediyelerde yetişmiştir. Şehir yönetiminde kazanılan tecrübeler ülke yönetiminde ışık tutmuş, yol göstermiştir.

Vesayetin ayak oyunlarından, terör örgütlerinin saldırılarına, darbe girişimlerinden küresel ekonomik tuzaklara kadar her türlü engeli aşarak ülkemizi hak ettiği yere getirmek için çalıştık, çabaladık. Gabar’da, Bestler Deresi’nde terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi, bunlar PKK terör örgütüyle beraber hareket ettiler, onları da gömdük! Şimdi terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyorlar. İP de onlarla beraber, CHP de onlarla beraber, diğerleri de… Ne oldu size? Hani siz teröre karşıydınız, terörün karşısındaydınız? Ne çabuk manevra yaptınız? Biz bu ülkeyi teröristlere, terör yandaşlarına, isim vermeyeceğim diğerlerinin gerek yok, yeter ki siz millet olarak Cumhur İttifakı ile beraber olun, hiç endişe etmeyin.

Sınırlarımıza dayanan tehditleri, harekatlarla başarıya ulaştırdık. Ülkemizi itibarsızlaştırmaya yönelik girişimleri boşa çıkardık. Ekonomimize yönelik tuzakların sancısını, küresel krizlerin de etkisiyle hâlâ yaşıyoruz.”