Erdoğan'a desteği ile bilinen gerici HÜDA-PAR'dan çirkin çocuk evliliği açıklaması

“Allah-u Teâlâ bir hususu helal kılmışsa insanoğlu kimdir ki onu haram kılıyor! Rabbimiz zinayı yasaklarken yasalar serbest bırakıyor. Rabbimiz yine nikâhı helal kılmışken yasalar genç yaşta evlenenlere tecavüzcü damgası vuruyor”

Erdoğan'a desteği ile bilinen gerici HÜDA-PAR'dan çirkin çocuk evliliği açıklaması

Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, tepki çeken ifadeler kullandı.

Yapıcıoğlu; Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, Babalar ve Çocuklar Derneği Başkanı Ramazan Tan, Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Cengiz Dinçer ve çocuk evliliği yapmış kişilerle parti genel merkezinde buluştu.

2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan’ı destekleme kararı olan HÜDA-PAR, “çocuk evliliğini” savundu.

Ailenin yıkılması durumunda toplumun de yıkılacağını savunan Yapıcıoğlu, ailenin yıkılmasını önlemek için tüm siyasi partileri ve özellikle iktidarı uyardıklarını aktardı.

“Kadını koruyalım ama kadını korumak adına aileyi yıkmayalım” diyen Yapıcıoğlu, “Kadını korumak ile aileyi korumak birbirinin alternatifi değildir. Hatta aile yıkılırsa en fazla zarar kadına verilmiş olur. Çünkü aile bir kaledir ve kadını en iyi bu kale korur” dedi.

“ALLAHIN HELAL KILDIĞINI İNSANOĞLU HARAM KILIYOR”

Yapıcıoğlu, açık açık çocuk evliliğini savunurken, “Allah-u Teâlâ bir hususu helal kılmışsa insanoğlu kimdir ki onu haram kılıyor! Rabbimiz zinayı yasaklarken yasalar serbest bırakıyor. Rabbimiz yine nikâhı helal kılmışken yasalar genç yaşta evlenenlere tecavüzcü damgası vuruyor” dedi.

Kendisinin hukuk fakültesinde öğrencilik yaptığı dönemde yürürlükte bulunan kanunlara göre kızların 15 erkeklerin ise 17 yaşında ailelerinin izniyle evlenebildiklerini; yine kızların 14, erkeklerin ise 15 yaşında hâkim onayıyla evlenebildiğini savunan Yapıcıoğlu, günümüzde insanların daha çabuk olgunlaştığını iddia ederek, yaklaşık 30 sene önceki bu hükmün yeniden getirilebileceğini savunarak, skandal sözler sarf etti.

İktidara gelmeleri halinde adaleti hiçbir kişiye ya da kuruma feda etmeyeceklerini dile getiren Yapıcıoğlu, “Yargılanan kişinin statüsüne ya da cinsiyetine göre çifte standart yapılmaması gerekir. Adalet terazisi yüz yıldan fazladır doğru tartmıyor. Adaletin istisnası olmamalıdır” dedi.

Nafakayı da “zulüm” olarak değerlendiren Yapıcıoğlu, “Çiftler evlendikten kısa süre sonra boşanıyorlar. Fakat ömür boyu nafaka vermek zorunda kalıyorlar. Bu adaletsizliktir ve zulümdür. Böyle yaparak kadın korunuyor mu? Yeni yuva kurmalar tehlikeye girmeyecek midir? Adaleti bozarsanız dengeyi de bozarsınız” dedi.