Erdoğan: Zengini zengin yapan model faizciliktir

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin ortak canlı yayınında konuştu.

Erdoğan: Zengini zengin yapan model faizciliktir

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak canlı yayınında partisine yakın “gazeteci”lere konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

‘BÜYÜME’ RAKAMLARI: Küresel salgın döneminde her şeyden önce Türkiye özellikle çok farklı bir ayrışma ortaya koydu. Yıl sonu itibariyle de bu pozitif ayrışmayı devam ettireceği inancındayım. Bunu sadece biz değil OECD onlar da aynı şekilde söylüyorlar. Üçüncü çeyrekte de pozitif görümünü hamdolsun korudu. Bu beklentileri de aşarak böyle konuma gelmiş olması da aç kurtlar gibi bekleyenleri şaşırttı. Halbuki biz şaşırmadık. Sonunda da biz beklentimizi bulacağız. Ondan şüphe yok. Faizi düşürmek suretiyle yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme. Bu dört tane ana başlık bize büyümeyi getirecek. Bizim tahminimiz asgari 10 ama bunun üzerine de çıkabilir. Yıl sonu itibariyle enflasyon da kendisini gösterecek.

FAİZ İNDİRİMİ: Hep söylüyorum ya faiz sebep enflasyon neticedir. Şu an faizi düşürüyoruz, enflasyonun da düştüğünü inşallah hep beraber göreceğiz.

Bizim şu anda ilave istihdama destek paketimiz nedir diye sorarsanız; 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza her yeni istihdam için 100 bin lira kredi fonu sağlıyoruz. Bu sayede faizsiz kredi imkanı sunmuş olacağız.

Zengini zengin yapan model faizciliktir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar.

ALİ BABACAN’A TEPKİ: Her yiğidin yoğur yiyişi farklı. Yakın çevremde birçok insan bunları geçmişte de savundular. Altı sıfırı atıyoruz dediğimizde ‘Taksim meydanında anırırım’ diyenler vardı. Bunlar köşe yazarlarıydı. Hatta en yakınımda olanlar bile. Şu anda ‘kurmayacağım’ dediği halde parti kurdu. Şimdi onlarla övünüyor. ‘Biz altı sıfırı attık’ diyor. Ne zaman attın yahu! Başbakan olarak talimatı verdim. Şimdi onunla övünmeye başladı. Sen benim bakanımsın, karar merciim değilsin ki.

MGK’DA EKONOMİNİN KONUŞULMASI: Üretim, yatırım, istihdam, ihracatı gelişen politikalarla ülkemizin giderek güçlenmesi, bağımsız politikalar izleyecek hale gelmesi elbette bazılarını rahatsız ediyor. Ana muhalefetin başındaki kişi ciddi manada rahatsız oluyor. MGK bu konuların görüşüldüğü yer olamazmış. Hakikaten bu kişi siyaseti anlamış değil, siyaseti bilmiyor, hala aynı yerde. SSK’yı batıran o zihniyet hala aynı yerde. Sen zaten SSK’yı batırdın. Sen değil misin SSK hastanelerinde insanların morglarda öldükleri dönemin sorumlusu sen değil misin? Rahmetli Savaş Ay’ın programını hiç unutmuyorum. Adeta Bay Kemal’le dalga geçiyordu. ‘Bunun sorumlusu siz değil misiniz’ diye, o da topu başka yerlere atıyordu. Şu anda da aynı d urumda. MGK’da bunları görüşmeyeceğiz de nerede görüşeceğiz? MGK bu işlerin en hassas noktada görüşüldüğü, görüşüleceği yerdir. Türkiye eski Türkiye değildir.

KILIÇDAROĞLU’NA FAİZ YANITI: Ana muhalefetin başındaki zat (CHP lideri Kılıçdaroğlu) 2016’da ne diyor? ‘İndirin 1’e, biz destekleriz’ diyor. Ben aksini söylemiyorum ki! Tek başıma böyle bir karar alma yetkim var mı? Yok.

DOĞALGAZ VE ENERJİ FİYATLARI: Enerji ve doğalgazda bizdeki fiyatlar Avrupa’yla mukayese edildiğinde çok daha ucuz. Doğalgazı maliyetinin dörtte birine, elektriği maliyetinin yarısına hanelere veriyoruz. Biz vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. İnanmayan inanmaz rakamlar net. Biz bu kadar ucuz gaz verirken yalan yanlış bir sürü haber uyduruyorlar.