Erdoğan: Yeni kuşaklarda evlenmeye karşı bir mesafe görüyorum

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ailenin önemi"nden söz ettiği konuşmasında "Özellikle yeni kuşaklarda evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya karşı bir mesafe, en azından son dönemlerde bir gecikme görüyorum" dedi.

Erdoğan: Yeni kuşaklarda evlenmeye karşı bir mesafe görüyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün gerçekleştirdiği Eskişehir ziyaretinde katıldığı  “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programının görüntüleri paylaşıldı.

Burada yaptığı konuşmasında, “kadınları hayatın her alanında desteklerken, onların aile içindeki konumlarını, özellikle de anne vasıflarını asla ihmal etmediklerini” öne süren Erdoğan, “Hiç şüphesiz bu konuda da eksiklerimiz olabilir. Önümüzdeki dönemde, eğitim ve üretim sürecinde olduğu gibi aile içindeki konumları itibarıyla da kadınlarımızı daha çok desteklemekte kararlıyız. Bazı sapkın beyinler, kadınların hayatın diğer alanlarındaki yerleri ile aile içindeki yerini birbirinin alternatifi görebilir. Batı’da olduğu gibi kadını özgürleştirmek adı altında en bayağısından bir meta haline dönüştürme hevesinde olanlara şahsen biz meydanı bırakmayacağız. Kadını evinden, ailesinden ve evlatlarından tamamen koparmayı hedefleyen bu anlayışın aslında onların eğitim-öğretim, üretim, istihdam ve sosyal hayattaki rollerini de hazmedemediğini düşünüyorum” dedi.

‘3 ÇOCUK’ TEBRİĞİ

“Sevginin, saygının, karşılıklı anlayışın ve dayanışmanın hakim olduğu bir aileyi yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini” söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle yeni kuşaklarda evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya karşı bir mesafe, en azından son dönemlerde bir gecikme görüyorum. Gençler ‘biraz daha erteleyelim’ havasındalar. Gençlerimizin evlilik ve çocuk konusunda ne kadar erken yol alırlarsa hayatın güzelliklerini o kadar çabuk yakalayacaklarına doğrusu ben inanıyorum. Bunun için de her katıldığım nikahta mutlaka diğer tavsiyelerin yanı sıra en az 3-4 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Makine mühendisi ve yüksek lisans öğrencisi olduğunu ifade eden Sedef Çıraklı adlı kadının da genç babalara ve baba adaylarına ne gibi tavsiyelerde bulunacağını sorması üzerine Erdoğan, “Az önce felsefe hocamızın üç çocuğu vardı, yani bizim hedefi maşallah tutturmuşsun. Bundan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.