"Erdoğan yeni bir 'U' dönüşüne hazırlanıyor"

Murat Yetkin, "Erdoğan’ın seçim vakti yaklaştıkça AKP tabanını genişletmek konusunda da bir u-dönüşüne ihtiyaç duyabileceğini" belirtti.

Gazeteci Murat Yetkin, son dönemdeki gelişmelerin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir U dönüşüne hazırlandığını gösterdiğini yazdı.

Yetkin, yetkinreport.com’da “Erdoğan yeni bir U-dönüşüne hazırlanıyor” başlığı ile yazdığı yazısında, “Öncelikle söyleyelim ki eğer çeyrek asırdan fazladır Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı biraz tanımışsak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü ‘uyku ve öfke nöbetleri’ arasında gibi ağır sözlerinin altında kalmaz. Keza, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun ‘Dava, damadı bakan yapıp zengin etmek, memleketi üç-beş müteahhide peşkeş çekmekse, ben o davayı sattım’ sözleri altında da. Ama gelişmeler Erdoğan’ın üst üste gelen ‘aksilikleri’ aşmak için bir dizi yeni manevraya, u-dönüşüne hazırlandığını gösteriyor” dedi.

“İLK U DÖNÜŞÜ SIĞINMACILAR KONUSUNDA OLACAK”

“İlk olarak Erdoğan’ın sığınmacılar konusunda bir u-dönüşüne hazırlandığını söyleyebiliriz” diyen Yetkin, “Bunu 20 Ağustos’ta kabinesiyle toplantısı ardından yaptığı uzunca açıklamada görebiliriz. Oradaki sözleri, belki herkes Covid-19 salgını ortasında (ki aynı gün vefat sayısı yine 200’ün üstüne çıktı) okulların açılıp açılmayacağına ve aşı kararına yoğunlaştığı için gözden kaçtı” ifadelerini kullandı.

Yetkin, konu hakkındaki görüşlerine şöyle devam etti: “Şimdi -sadece Türkiye’nin değil- Afganistan siyaseti çöpe gitmişken Erdoğan’ın koşulları sığınmacılar konusunda u-dönüşüne uygun bulması şaşırtıcı olmaz. Bakarsınız, Türkiye nüfusunun yüzde beşini geçen yasadışı sığınmacıları konusunda muhalefeti sorumlu tutar ve inanan da çıkar.”

FETÖ’DEN KOPANLAR

Erdoğan’ın seçim vakti yaklaştıkça AKP tabanını genişletmek konusunda da bir u-dönüşüne ihtiyaç duyabileceğini belirten Murat Yetkin, son yıllarda AKP’de gerçekleşen kopuşları sıraladıktan sonra, “Şu anda kanıtlaması güç olsa da Fethullah Gülen ile temas girişimleri, ‘FETÖ’den kopan’ bazı grupları kazanma iddialarının bu dönemde çıkması rastlantı değil. Keza, Kayseri Lisesinden arkadaşı Hulusi Akar kanalıyla Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile temasa geçildiği iddialarının da. Bu iddialar AK parti etki alanında ‘Yeniden bir arada olabiliriz’ umutlarını canlandırıyor” diye yazdı.