Erdoğan: Yarattığımız istikrar ve güven iklimi sayesinde Türkiye potansiyelini hayata geçirebilecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı ve Temsilci Genç Buluşması"nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Yarattığımız istikrar ve güven iklimi sayesinde Türkiye potansiyelini hayata geçirebilecek

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Münasebetiyle Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı”na katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs ve Filistin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

21.YÜZYILIN LİDER ÜLKESİ OLARAK HAK ETTİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ

Son 19 yıldır sağladığımız istikrar ve güven iklimi sayesinde kendi gerçek potansiyelini hayata geçirme imkânına kavuşmuştur. Bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı olarak, kabul ederler ya da etmezler, Türkiye hâlâ içinden geçmekte olduğu kritik süreci başarıyla tamamladığında inşallah 21. yüzyılın lider ülkesi olarak küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır.

Bir asır önce Kurtuluş Savaşımızı vermemiz ve yeni devletimizi kurmamız nasıl kolay olmadıysa yürüttüğümüz bu tarihi mücadeleyi zafere ulaştırmamız da elbette kolay olmayacaktır. Milletimiz Anadolu’da özgürlük mücadelesi verirken aynı günlerde birileri de ülkeyi yabancı güçlere teslim etme hesapları yapıyordu. Bugün de sınırlarımızı terör koridoruyla kuşatma, ekonomimizi sinsi tuzaklarla çökertme, milli iradenin arkasından dolaşma hesabı yapanlar bulunuyor.

Dün nasıl silahını bize doğrultan düşmanlarla birlikte içimizdeki gaflet ehline rağmen mücadelemizi başarıya ulaştırmışsak bugün de aynı azme ve kararlılığa hep birlikte sahibiz. 19 Mayıs’ı güçlü duruşun sembollerinden biri olarak görüyoruz.

KANAYAN BİR YARA GÖRDÜK MÜ CİĞERİMİZ YANAR

Asırlarca ecdadımızın adalet ve güvenlik şemsiyesi altında huzurla hayat sürdürülen yerlerin çoğunda zulüm, çatışma, kin ve nefret kol gezmektedir. Fitne tohumlarıyla bu kötü manzaranın ortaya çıkmasına sebep olanlar kurtarıcı olarak daha büyük yıkımların ortaya çıkmasından geri durmuyorlar. Suriye’de 10’uncu yılını geride bırakan krizin yol açtığı sonuçları her gün yaşıyoruz.

2. Dünya Savaşı’nın ardından Filistin topraklarında başlayan katliamlar, sürgünler son haftalarda yine zirve yapmıştır. Çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan ağır silahlarla öldürülüyor. Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor. Bize de ‘Erdoğan bu şekilde konuşmamalı’ diyorlar. Ne yapmalı alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar.

Birileri şöyle demiş, böyle demiş bizi ilgilendirmiyor. Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye’ye var.”