Erdoğan yandaşlarla ortak yayında: Bunlar ahlaksız

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz" dedi.

Erdoğan yandaşlarla ortak yayında: Bunlar ahlaksız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yayın organları olan Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında konuştu.

İktidar taraftarı gazetecilerin ısmarlama ve sırası belirlenmiş soruları ile Erdoğan’ın prompter eşliğinde verdiği cevaplarla yapılan röportajdan bazı özetler şöyle:

TALİBAN

-Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan’ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir. Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz. Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz.

-Ülkelerimiz arasında 1 Mart 1921’de imzalanan ittifak anlaşmasında iki ülkenin kaderi birbirinde ifadesi var. Aramızda böyle bir bağ var. Yönetimde kim olursa olsun, iyi ve kötü gününde Afganistan’ın yanında almak kardeşliğimizin gereğidir. İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban ile irtibat halindeydiler.

AFGANİSTAN’DA TÜRK ASKERİ

Afgan halkının huzuru, bu ülkede yaşayan Türk soydaşlarımızın selameti ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü iş birliğine hazırız. Afganistan’daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı. Askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Türkiye’nin Afganistan’daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır.

“NATO ÜLKESİYİZ”

Biz bir NATO ülkesiyiz ve bu ülkenin istikrarı için elimizden gelen gayreti gösterdik. Hamid Karzai Havalimanı’nın güvenliğine katkı sunmanın yanı sıra ülkenin ayağa kalkınması için de çaba harcadık. Afganistan’a ciddi yatırımlar yaptık, bundan sonra yapacağımızın bazı alametleri de ortada.

BAE İLE İLİŞKİLER

Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ülkemizde ciddi yatırımlara girecek.

BİDEN İLE ANLAŞMA İDDİASI

(Kılıçdaroğlu’na) Söylediği tek bir şey var ‘Orada Dışişleri yetkilisi yoktu’ Ne demek yoktu? İlla Dışişleri yetkilisinin mi olması lazım, ben varım orada. Dışişleri kime bağlı, bana bağlı. Bunlar ahlaksız.

‘BİRLİK’ SİTEMİ

Gönlüm bunu istemiyor ama söylemek zorundayım. Biz ne zaman bir ve beraber olacağız. Hangi şartlarda beraber olacağız. Her zaman karalamak için bir şeyler mi söylemek lazım?”

SOSYAL MEDYAYA YASA

Yalan terörünün Türkiye’de mimarı Bay Kemal’dir. İşi gücü yalan terörüdür. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı muhalefetin başını çektiği sosyal medya terörüne, yalan rüzgarına karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. Meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik denetim konusunda gereken adımları atacağız.”