Erdoğan ülkeyi yönettiğini unuttu: Bir felakettir gidiyoruz, temennimiz bu felaketleri az hasarla atlatmamız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesi ilan edilen 3 ili ziyaret etti. Erdoğan,  cuma namazı sonrası halka seslendi. Erdoğan, "Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerikası, Kanadası, Almanyası da felaketlerle boğuşuyor. Bir felakettir gidiyoruz. Temennimiz bu felaketleri az hasarla atlatmamız" diye konuştu.

Erdoğan ülkeyi yönettiğini unuttu: Bir felakettir gidiyoruz, temennimiz bu felaketleri az hasarla atlatmamız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesi ilan edilen Kastomunu, Bartın, Sinop’u ziyaret etti.  Açıklamayı selde büyük yıkımın yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini ziyaret eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Erdoğan,  cuma namazı sonrası halka seslendi. Selde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Erdoğan, “Bartın’da kayıp bir vatandaşımız aranıyor. Yaralanan vatandaşlarımızdan ilk müdahaleleri tamamlananlar taburcu edildi, az sayıdaki vatandaşımızın tedavisi devam ediyor” dedi.

“BİR FELAKETTİR GİDİYORUZ”

Erdoğan, “Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerikası, Kanadası, Almanyası da felaketlerle boğuşuyor. Bir felakettir gidiyoruz. Temennimiz bu felaketleri az hasarla atlatmamız” diye konuştu.

“İLK ANDAN İTİBAREN BİRLİKTEYİZ”

“Devlet olarak tüm imkanlarımızla felaketin ilk anlarından itibaren sizlerle beraberiz” diyen Erdoğan, “AFAD başta olmak üzere Kızılayımızla birlikte bütün araç ve gereçleriyle buradayız. Aşından yemeğine ne gerekiyorsa hepsini yaptık, yapacağız. 4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor” şeklinde konuştu.

“MAĞDURLARIN YÜZDE 95’İ KURTARILDI”

Sel bölgesindeki helikopterle yapılan kurtarma operasyonlarına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Dün ekranda izledim. Kardeşlerimizi evlerin damlarından kurtaran jandarmamızın, silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin vatandaşlarımızı nasıl kurtardıklarını izlediniz heralde. Bu kahramanlarımız alnından öpülesi kahramanlarımız. Mağdur durumda olan vatandaşlarımızın yüzde 95’ini kurtardılar. Sepetin içinde yeni doğmuş yavrumuzun kurtarılması gözlerimizi yaşarttı.”

Erdoğan, selden etkilenen Sinop’taki Ayancık Devlet Hastanesi’nde hastaların tamamının diğer hastanelere nakledildiği veya evlerine ulaştırıldığını söyledi.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Enerji kesintisi yaşanan yerlere enerji akışı sağlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Altyapı onarım çalışmaları da başlatıldı.

Hasar tespit çalışmaları 3 ilde 120 ayrı ekiple yürütülüyor. Sel felaketinde evleri yıkılan vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için hemen kolları sıvıyoruz.

Yolların ve köprülerin hasar görmesi nedeniyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde Karayolları’mız çalışmaktadır.

Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız.

Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir.

Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz.

İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemi başarıyla geride bıraktığımızda artık bu ülkenin ve insanlarının önünde yepyeni bir dönem başlayacaktır.

“TÜM MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ”

Erdoğan, öncesinde ise ilçeye girişinde Cumhurbaşkanlığı Otobüsü’nden vatandaşlara seslendi. Sel nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bizler Allah’ın izniyle bu afetleri aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapacağız” dedi.

Erdoğan, “Hep söyleriz ya küllerimizden yeniden ayağa kalakacağız. Bu millet hiçbir zaman çömelmedi, bu devlet hiçbir zaman yıkılmadı. En kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidereceğiz” diye konuştu.