Erdoğan: Türkiye, sanıldığı gibi su zengini bir ülke değil

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını ileri sürerek, “Şayet geçtiğimiz 18 yılda 255 milyar liralık yatırımla 600 adet barajı hizmete almasaydık işimiz gerçekten çok zordu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Türkiye, sanıldığı gibi su zengini bir ülke değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını ileri sürerek, “Şayet geçtiğimiz 18 yılda 255 milyar liralık yatırımla 600 adet barajı hizmete almasaydık işimiz gerçekten çok zordu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Diyarbakır’daki Silvan Barajı’nın gövde dolgu çalışmasının tamamlanması ve Ergani Barajı, Başlar Barajı ve Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin açılış törenlerine İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı.

İklim değişikliğine dikkat çeken Erdoğan, “Dünyada etkileri giderek artan ve daha çok hissedilen iklim değişikliğinin sonuçlarından bizim de bölgemizin bulunduğu bazı yerlerde biri de kuraklık tehdidinin baş göstermesidir” dedi.

Sıcaklık ölçüm verilerine göre son 200 yılın en sıcak döneminin yaşandığını vurgulayan Erdoğan, “Ülkemiz sanıldığının aksine su zengini zaten değildi. Kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte elimizdeki mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanma mecburiyeti kaçınılmaz bir hal almıştır.

Şayet geçtiğimiz 18 yılda 255 milyar liralık yatırımla 600 adet barajı hizmete almasaydık işimiz gerçekten çok zordu. Karşı karşıya bulunduğumuz durum bizi alternatif su depolama yöntemleri arayışlarına itmektedir” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

83 milyon tek yürek olmak suretiyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını hızlandırıyoruz. Türkiye’yi eski günlerine döndürmekten söz eden kaos tüccarlarının aslında bu kazanımlara göz diktiğini biliyoruz.

Komşularımız başta olmak üzere nice ülkenin, toplumların yaşadığı acıları bize de tattırmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye’nin ne anlama geldiğini en iyi Diyarbakır bilir.