Erdoğan: Tek parti faşizmine özlem duyanlar olduğunu biliyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İl Kongreleri toplantısına canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, il kongrelerinde görev değişiklikleri olacağının sinyalini vererek, muhalefet partilerine "Bizimle rekabet edeceklerle her türlü yarışa hazırız" ifadesini kullandı.

Erdoğan: Tek parti faşizmine özlem duyanlar olduğunu biliyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İl Kongreleri toplantısına canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, il kongrelerinde görev değişiklikleri olacağının sinyalini vererek, muhalefet partilerine “Bizimle rekabet edeceklerle her türlü yarışa hazırız” ifadesini kullandı.

Erdoğan konuşmasında AKP’nin Türkiye’yi hak ve özgürlükler konusunda ileriye götürdüğünü söyledi. Milli iradeyi Adnan Menderes’e atfeden Erdoğan, Atatürk dönemini faşizm olarak değerlendirdi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye’yi 18 yılda Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5-10 katı hak ve özgürlük açılımlarıyla, yatırımlarla, projelerle donatırken milli iradenin üstünlüğüne sahip çıktık. Siyasette hizmet mücadelesi bir bayrak yarışı gibidir. İl kongrelerinde görev değişiklikleri mutlaka olacaktır.

Rahmetli Menderes’in öncülüğünde geçtiğimiz milletin değerlerine dayalı çok partili siyasi hayatla birlikte ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine özlem duyanlar olduğunu biliyoruz. AKP’nin Türkiye’yi demokraside ve ekonomide getirdiği seviyeyi görmemek için kalplerini karartanları biliyoruz. Yıllarca iktidarı sandıkta değil de perde gerisinde yazılan senaryolarla elde etmeye çalışanların milli irade düşmanlığının sebebi işte budur. Milletten demokrasinin kurallarıyla alamadıkları yetkinin eskiden olduğu gibi gaspla kendilerine takdimini bekleyenler hiç kusura bakmasınlar daha çok beklerler. Bu yolu tamamen kapattım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde milletin yarısından fazlasının desteğini alamayan hiç kimse artık ülkenin yönetimi teslim edemez.

Çok partili siyasi hayatla beraber ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hâlâ özlem duyanlar olduğunu biliyoruz. Nihayet AK Parti’nin 18 yıllık iktidarında Türkiye’yi demokrasi ve ekonomide getirdiği seviyeyi görmemek için gözlerini kapatıp kulaklarını tıkayanları da biliyoruz. AK Parti’nin bugün 379 ilçenin 1389 belediyesinin 42 bin mahalle ve köyünün istisnasız her karışında yatırımlarının izi olduğu gerçeğinin üzerini örtmeye çalışanların izi olduğunu da biliyoruz. Sadece salgınla mücadele etmekle kalmıyor Türkiye’yi küresel siyasi ve ekonomik sistemin en üst seviyesine çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Varsa bizimle bu konularda rekabet edecek birileri onlarla her türlü yarışa hazırız. Yalan ve iftira üzerine kurulu anlamsız polemiklerle ülkenin vaktini enerjisini heba edenlere eyvallahımız olmayacaktır.

Kendi partileri içindeki taciz tecavüz skandallarıyla yüzleşmeyenlere milletimizin ilk seçimde ağır bir ders vereceğini Cumhur İttifakı olarak bugünden görüyoruz. 2023 seçimlerinde milletimizin karşısına çok daha büyük bir heyecanla ve vizyonla çıkacağız. Çünkü biz AK Partiyiz, Cumhur İttifakı’yız.”