Erdoğan Taksim'de tavanı çöken 'opera binası' inşaatını inceledi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben artık Atatürk Kültür Merkezi demiyorum" dediği inşaatı ziyaret etti.

Erdoğan Taksim'de tavanı çöken 'opera binası' inşaatını inceledi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılmak üzere devam eden bina inşaatında incelemelerde bulundu.

Erdoğan’a incelemeleri sırasında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm İstanbul İl Müdürü Coşkun Yılmaz, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve diğer yetkililer eşlik etti.

Erdoğan, yaklaşık 20 dakika süren incelemelerinin ardından Taksim Meydanı’nda yürüyerek yine yapımında sona gelinen cami inşaatını inceledi.

“ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ DEMİYORUM”

AKM’nin yerine yapılan binanın inşaatında geçtiğimiz günlerde asma tavan çökmüş ve kopan parçaları üzerine düşmesi sonucu yaralanan 4 işçi hastaneye kaldırılmıştı.

Öte yandan Erdoğan, yeni yapılan bina için “Ben artık Atatürk Kültür Merkezi demiyorum çünkü biz orayı bir opera binası olarak hazırlamış durumdayız” demişti.