Erdoğan: Suudi Arabistan'ın SİHA talebi var

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 30 bin faz aşıyı Bosna-Hersek’e göndereceğini açıkladı. Erdoğan, Suudi Arabistan'ında Türkiye'den SİHA talep ettiğini söyledi.

Erdoğan: Suudi Arabistan'ın SİHA talebi var

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ile ortak açıklama yaptı.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

-Bugünkü görüşmemizde ortak coğrafyamız Balkanlar’da bölgesel iş birliği ve entegrasyonun ilerletilmesi konusu gündemimizdeydi. Heyeti, haziran ayında Antalya’da gerçekleştireceğimiz Güney Doğu Avrupa İş Birliği Süreci’ne davet ettim.

-Ülkemizin Bosna Hersek’in başta NATO olmak üzere Avrupa Atlantik kurumlarıyla olan entegrasyonuna desteğini bir kez daha teyit ettik.

-Salgınla mücadelede ortak iradeyi takdir ediyoruz. Bosna Hersek’in yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz.

SORU-CEVAP

(Doğu Akdeniz’deki gelişmeler)

Türkiye’nin kararlığı aynen devam ediyor, taviz vermiyoruz. Bu konuda ciddi açıklamaları Dışişleri Bakanlığımız ve Savunma Bakanlığımız yaptı.

(Mısır’la ilişkiler)

Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar bir geçici yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana. Suudi Arabistan’ın da Yunanistan ile ortak tatbikatı söz konusu. Suudi Arabistan’ın SİHA talebi var. Son gelişme böyle. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Türkiye bu suların ısınmasına izin vermez. Temennim odur ki ısınmadan ılıman bir şekilde geçmiş olalım.