Erdoğan: Süratle bir turizm atağı inşallah başlayacak

Erdoğan NATO Zirvesi'ne ilişkin de, "Türkiye-ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma fırsatımız olacak. Boris Johnson'la Macron'la Almanya Şansölyesiyle görüşmemiz var." dedi.

Erdoğan: Süratle bir turizm atağı inşallah başlayacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele alacaklarını söyleyen Erdoğan’ın açıklamasından başlıklar şöyle:

“Şimdi bildiğiniz gibi bu bir NATO zirvesi. Bu NATO zirvesinde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5’te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma fırsatımız olacak. Boris Johnson’la Macron’la Almanya Şansölyesiyle görüşmemiz var. Tabii bu sayı artar, eksilmez. Böyle bir zincir ikili bir şekilde orada görüşmeleri devam ettireceğiz. Orada sunumlarımız olacak. Yine orada basın açıklamamızı yapacak, en son görüşmemiz Biden ile olacak. Ardından da Azerbaycan’a geçeceğiz. Fuzuli’den İlham Aliyev kardeşimle Şuşa’da buluşarak, iki ülke olarak sözleşmeyi imzalayacağız. Kapsamlı bir sözleşme olacak. Milli maçı beraber izleyeceğiz.

Macron’la da görüşeceğiz. Fransa – Türkiye ilişkilerini olumlu olumsuz yanlarını görüşme imkânımız olacak.

Münbiç, PKK’nın işgali altında değil. PKK orada belli yerlerde eylemler yapıyor. Buna da asla fırsat vermeyiz.”

“TURİZM ATAĞI BAŞLAYACAK”

“Şu anda 32 milyonu yakaladık aşıda, bir taraftan da aşılarımız geliyor. Gerek Biontech, gerek bunun yanında Çin’le yaptığımız görüşmeler, anlaşmalar var. Turizm noktasında da bakanım olsun, ilgili bakanlarımız olsun, İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya’dan bir heyet biliyorsunuz Antalya’ya gelmek suretiyle burada turizme yönelik görüşmeleri yapacaklar. Süratle bir turizm atağı, bir turist atağı inşallah başlayacak.”