Erdoğan: Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medyayı hedef aldı, "Hiç olumlu bakmıyorum" dedi.

Erdoğan: Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında gündeme ilişkin “değerlendirme”lerde bulundu.

Sosyal medyayı hedef alan Erdoğan, “Ben sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclis’in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

ORMAN YANGINLARI

-Şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Bütün araçlarımızla, helikopterlerle, arazözlerle ciddi bir güce ulaştık. Helikopterlerimiz, uçaklar çok büyük fonksiyon icra ettiler, ediyorlar. Çok kısa zamanda denizlerden suyu alıp söndürme alanına gidebiliyor. Burada iyi bir yere Türkiye artık ulaştı ve bunu da artırarak devam ettireceğiz.

-Yüzlerce arazöz arazide dolaşıyor. Onlarca helikopter dolaşıyor, aynı şekilde uçaklar dolaşıyor. Yaptıkları sortilere bakıyorsunuz, çok fazla. Bunu görmeyecek kadar bunlar âmâ.

-Elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde ta çıkış anından itibaren durduk. Bunların araştırmaları yapıldı. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT’in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat’ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var.

-Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağımızı satın alacağız. İtfaiye noktasındaki ekibimizi, filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız.”

TÜRK HAVA KURUMU UÇAKLARI

-THK devletin bir kurumu değildir. THK’nın elindeki uçaklara dair tartışma yeni bir tartışma da değil. Birkaç yıl önce kurumun elindeki uçakların yetersiz olduğunu, THK’nın mezarlığa döndüğünü söylemiştim. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi çalışır durumdaki uçakların da bakımını yaptırmayarak hepsini çürümeye terk etmişler.

-THK 1985’ten itibaren Orman İdaresi’ne yangın söndürme hizmeti vermiş. Bunun için de karşılığında çok ciddi bedeller almış devletten. Ama filosunu genişletme, mevcut uçaklarını modernize etme derdi olmamış. O dönemde kurumun arkasında CHP zihniyeti vardı.

-Şimdi çıkıp THK’yı çalıştırmıyor diyorlar. THK’yı çalışamaz hale getiren sizsiniz. Kurumun içine düştüğü durumu kurumu bu hale getirenlerin kara propagandalarıyla hükümete yöneltme çabalarını hayretle izliyorum.

SOSYAL MEDYAYI HEDEF ALDI

-Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclis’in açılması ile birlikte sosyal medya da yeni bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Twitter yetkilileri Türkiye’de ofis açmak zorunda. Aksi durumda bedelini ödersin!

AĞAÇLANDIRMA

-Eskiden İstanbul kuraktı… Biz geldik süratle bütün her yeri ağaçlandırdık. Üstelik fidanla değil, yetişmiş ağaçlarla. İstanbul’un suyu da yoktu… Biz geldik suya da kavuşturduk İstanbul’u.

SANATÇILAR DA HEDEFTE

(Sanatçılar Girişimi’nin açıklaması) Bir kulağımdan giriyor bir kulağımdan çıkıyor. Biz ömrümüzü bu işe verdik. Anlamazsınız bu işten. Piyanistsen piyanonu çal. Bu işlere burnunu sokma.

EKŞİ SÖZLÜK’TEKİ ‘AYAKLANMA’ BAŞLIĞI

Ekşi Sözlük’te soruşturma açılan başlıkla ilgili şunu bilmemiz lazım: Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Bedelini ödeyecekler. Adı üzerinde Ekşi Sözlük, bayağı ekşi.

GÖÇMEN SORUNU- AFGANİSTAN

-Gerek İran kapısından gerek Irak’tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralarda yükselen duvarlar bu düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için.

-Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. Çünkü eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak. Bunlar kontrol altına alınamadığı takdirde Afganistan’daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz. Yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan’a sınır dışı ediliyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI

Millet İttifakı’nın sorunudur. Kararlarını kendileri versinler. Biz Cumhur ittifakı olarak kendi aramızda konuştuk. Devlet Bey zaten açıkladı. Dolayısıyla kamuoyunu daha fazla bu işlerle meşgul etmeyelim derim.