Erdoğan Rize'de: Allah dünyayı bir mizan, ölçü ve denge üzerinde yaratmıştır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Rize'ye geldi. Güleysu ilçesinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "4 bölgede 1207 bina, 3198 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

Erdoğan Rize'de: Allah dünyayı bir mizan, ölçü ve denge üzerinde yaratmıştır

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Rize’ye geldi. Güleysu ilçesinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, . “TOKİ eli ile çalışmalarımızı başlattık. Alında ahırı, üstünde evi olan yöresel evlerimizi hayata geçireceğiz. 500 konut inşa edeceğiz. 50 adet köy evi yapacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 5 çay evi yapma kararı aldık.” dedi

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Sevgili Güneysulular, sevgili hemşehrilerim, sevgili kardeşlerim sizleri hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Sözlerimin hemen balşında mübarek Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum. İki bayramı bugün bir arada kutluyoruz, aynı zamanda Cuma…

Hem Rizeli hem de Artvinli kardeşlerimiz hem de bizler sel felaketi nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz. Metrekareye Güneysuda 214 kg, Madenli’de 188 kg yağış heyelan ve sele neden oldu. Kaybolan kardeşlerimizden 6’sının cansız bedenine ulaşılırken, 2 kardeşimizin bulunması için yoğun çaba gösteriliyor. Murgul’da da 1 kayıp vatandaşımızın aranma çalışmaları sürüyor. Arhavi’de bir can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz olmuştur.

Gerek AFAD, gerek sosyal yardımlaşma vakfımız aracılığı ile kira, taşınma masrafları gibi ilgili ödemeler yapılmaya başlanmıştır. İlimize acil kullanım için tahsil edilen 18 milyon TL’den 3 milyon TL’si vatandaşlarımıza sunulmuştur.

500 KONUT, 50 KÖY EVİ YAPILACAK

4 bölgede 1207 bina, 3198 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldı. Bir taraftan bu riskli bölgelerin hızlıca boşaltılmasını sağlarken, yaraların süratle sarılması için projelerimizi hızla devreye alıyoruz. TOKİ eli ile çalışmalarımızı başlattık. Alında ahırı, üstünde evi olan yöresel evlerimizi hayata geçireceğiz. 500 konut inşa edeceğiz. 50 adet köy evi yapacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 5 çay evi yapma kararı aldık.

Yakında inşallah geleceğim, geldiğimde Sahara Tüneli’nin açılışını yapacağız. Rize’mizde hayyatı normalleştirecek adımları hızla atacağız. elden zarar gören Güneysu başta olmak üzere tüm ilçe ve köylerimizi eskisinden daha güzel, güvenli ve konforlu bir şekilde imar edeceğiz. Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin konutları, nasıl bir güzellik arz ediyorsa diğerlerini de öyle yapacağız.

“ALLAH DÜNYAYI BİR MİZAN ÖLÇÜ DENGE ÜZERİNE YARATMIŞTIR”

Allah dünyayı bir mizan, ölçü ve denge üzerinde yaratmıştır. Bu dengenin kaybolması durumunda felaketler, sıkıntılar, zorluklar kaçınılmaz olur. Denge olarak bozulunca rahmet olarak gördüğümüz yağmur adeta bir afete dönüşür. Son yıllarda artan küresel ısınma ile birlikte bu olayların daha da büyüdüğüne şahit oluyoruz. Almanyası’ndan Belçikası’na, Fransa’ya kadar neler olduğunu herhalde televizyonlardan izliyorsunuz. Ne yazlar eski yaz ne kışlar eski kış.  Hiçbir ülkenin kendini afetlerden tamamen koruyamadığını görüyoruz.