Erdoğan: Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimi konusunda bir kez daha dini referanslara başvurdu ve "Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm, bu" dedi.

Erdoğan: Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu gerici kurumlardan İlim Vakfı tarafından düzenlenen Yayma İlim Yayma Ödülleri’nin töreninde konuştu.

Ekonominin durumu konusundaki tartışmalara ve iktidara gelen tepkilere yanıt veren Erdoğan, “Neymiş efendim? Faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm, bu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz rakamlarıyla enflasyon rakamları arasındaki fark 10 katı bulmuşken, bizim yaptığımız sınırlı faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervi için “Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum, Cumhurbaşkanıydım. Şimdi yeniden 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız, daha yukarılara bu rakam çıkacak. Herhalde George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın” iddiasında bulundu.

Patron örgütü TÜSİAD’a da seslenen Erdoğan, “Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum. Tek göreviniz var, yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı ayrıca “Pazartesi gününden itibaren finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış ya bunu ancak ihanet içindekiler söyler. Merak etmeyin böyle bir durum söz konusu değil biz dimdik ayaktayız” diye konuştu.