Erdoğan: Muhalefetin 2023’te iktidarı almak gibi bir imkanı olmayacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de yaptığı konuşmada 2023 seçimleri için "Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin bir defa 2023’te iktidarı almak gibi bir imkanları da olmayacak" dedi.

Erdoğan: Muhalefetin 2023’te iktidarı almak gibi bir imkanı olmayacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde son tabliyenin montaj törenine katıldı.

Burada konuşma yapan Erdoğan, “Değerli arkadaşlar, dünyanın tarihinin en ciddi lojistik krizlerinden birini yaşadığı dönemde böyle bir proje hayata geçirmemiz çok daha kritik ve önemlidir. Artık üç kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarını ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme giriyoruz.” dedi.

Daha sonra sözü İstanbul’a yönelik yıkım projesi Kanal İstanbul’a getiren Erdoğan, “İnşallah ‘Kanal İstanbul’ ile deniz yolu alanında devrim niteliğinde bir atılımı daha hayata geçireceğiz. Özellikle sevgili milletime, vatandaşlarıma sesleniyorum.” deyip muhalefete yüklendi. “İkide bir ana muhalefetin, muhalefetin özellikle dünyaya seslenerek büyükelçileri toplayarak; ‘sakın ha Kanal İstanbul’a girmeyin. Kanal İstanbul’a girenler şunu bilsinler ki kesinlikle paralarını alamazlar.’  Sevgili milletim, devlette süreklilik esastır.” diyen Erdoğan “Zaten bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak. Milletin onlara böyle bir fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin bir defa 2023’te iktidarı almak gibi bir imkanları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu şekilde tehdit etmek, devletlerin sürekliliğini bir kenara koyarak, ‘sakın ha buna girmeyin girerseniz paranızı filan alamazsınız’ gibi bir yaklaşıma girmeleri bunların bir defa devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını ve bu ülkeye de ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının en güzel ifadesidir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Lütfü Türkkan üzerinden İYİ Parti’yi de hedef göstererek ”Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek” dedi.