Erdoğan: Millet bize 'sen bu kadar yaptın artık' diyorsa, eyvallah...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde yapılan 'saray' inşaatlarından söz ederken "Bizden sonra gelenler burayı yıkacaksa yıksınlar. Çalıştırmayacaksa çalıştırmasınlar" dedi.

Erdoğan: Millet bize 'sen bu kadar yaptın artık' diyorsa, eyvallah...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çanakkale’de “Gençlerle Buluşma” adı altında AKP’li gençlerle düzenlediği programda konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatından söz eden Erdoğan, “Köprünün, dünyada 1 numara olduğunu ve bunu övünerek söylediğini belirten Erdoğan, “Bu bizim hakkımız, niye? Birileri bunu yapmamışsa, biz yapmışsak bu hakkımızı, marifet iltifata tabidir, koruyacağız. Her şeyden öte burası Çanakkale, iki kıtayı birbirine bununla bağlıyorsunuz, zaman geliyor seferlerin durduğu bu yerde Çanakkale destanının yazıldığı gibi şimdi biz de 6 dakikada bir yakadan bir diğer yakaya geçmek suretiyle adeta zamanı durdurduk. Bunun adı zamanı durdurmaktır. Bu aynı zamanda moderniteyi, modernizmi yakalamaktır. Öyle lafla modernlik olmaz.” dedi.

“EN KIDEMLİ LİDER BENİM”

Erdoğan, “dünyadaki liderler içerisinde en kıdemli liderin kendisi olduğunu” söyleyerek, şöyle devam etti:

“Tabii bunu ‘ben’ diye söylemek istemiyorum, sadece dünyadaki diğer liderlere göre konumumuzu ifade edeyim ki milletim kimin kim olduğunu bilmesi bakımından bu önemli. Milletim bu görevi bize verdiği için, böyle bir kıdemi bize yakıştırdığı için şu ana kadar hamdolsun belediye başkanlığı yıllarından itibaren gerek başbakanlık yıllarım gerek cumhurbaşkanlığı yıllarım olmak üzere hamdolsun milletimize hizmette gerek ulusal, gerek uluslararası platformda milletim bize böyle bir görevi yükledi ve kıdem noktasında da iyi bir konuma taşıdı. Bundan sonraki süreçte de milletim bu görevi bize verirse yine milletimize hizmetkarlığa devam ederiz, yapacağımız çok iş var. İşte 18 Mart Köprüsü gibi abide eserleri inşallah yapmaya devam edeceğiz.”

‘ADALET SARAYLARI’: YARGI BURADA ÇOK FARKLI İŞLİYOR

Hassasiyet gösterdikleri konulardan birinin de adalet olduğunu öne süren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Adalet sarayları diye bir şey yoktu. Merdiven altlarında yargı adalet dağıtırdı. Bunların hepsini geride bıraktık. Şimdi adalet saraylarını sadece il merkezlerinde değil, ilçelere kadar yaygınlaştırdık ki adalet çok daha rahat bir şekilde dağıtılabilsin. Ne diyor muhalefet? ‘Böyle güzel saraylar yapmakla bu iş olmaz’ diyor. Hakim, savcı hepsi aynı odanın içerisinde bu işleri yaparken mi daha sağlıklı adalet dağıtılabilirdi, yoksa hepsinin rahatlıkla kendi odalarında sanık vesaire geldiği zaman onları dinleyerek mi bu daha rahat olabilirdi? İşte biz bunu da başardık. Şimdi Türkiye’nin her ilinde adalet saraylarımız var ve bu adalet saraylarımızda şu anda yargı çok farklı işliyor. Göreve geldiğimizde, hemen Başbakanlığımızın karşısında Yargıtay vardı, çok sıkıntılı çalışıyorlardı. Danıştay, aynı şekilde çok sıkıntılı çalışıyordu. Danıştay’ı sağlıklı çalışabileceği bir binaya biz kavuşturduk. Anayasa Mahkemesinin sağlıklı çalışabileceği bir binası yoktu. Anayasa Mahkemesini sağlıklı çalışabileceği modern bir binaya biz kavuşturduk. Yargıtay’ın sağlıklı çalışabileceği bir binası yoktu. Şu anda Yargıtay’a ve Yargıtay Başsavcılığı’na öyle muhteşem bir külliye yaptık ki bu da bize nasip oldu”

SEÇİM MESAJI: MİLLET ‘ARTIK HAYIRLI OLSUN’ DİYORSA…

Büyük bina inşa edilmesiyle ilgili olarak iktidara yapılan eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, “Niye bunları yaptık diye biz bir de suçlanıyoruz. Büyük devlet olmanın, büyük ülke olmanın işte bunlar en önemli eserleridir. İstihbarat örgütü dünyada en önemli örgüttür. Bizim MİT’in örgütü bir mahalle arasındaydı. Ama şu anda biz MİT’i öyle bir binaya kavuşturduk ki dünya şu anda bizi takdir ediyor. Ama şimdi çok akıllılar çıkıyor. ‘Başınıza dert aldınız’ diyorlar. Niye? işte bu kadar elektronik eşyalar şunlar bunlarla vesaire… Ya biz bugün varız, görevimizi yaptık. Millet bize ‘sen bu kadar yaptın artık, hayırlı olsun’ diyorsa eyvallah. Bizden sonra gelenler burayı yıkacaksa yıksınlar. Çalıştırmayacaksa çalıştırmasınlar. Ama Pentagon neyse benim ülkemin istihbaratı Pentagon’dan daha ileride olması lazım” ifadelerini kullandı.