Erdoğan: Meclisimiz 101 yıl önce salavatlarla ve tekbirlerle açıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük Millet Meclisimiz bundan tam 101 yıl önce, bir 23 Nisan günü, dualarla, salavatlarla ve tekbirlerle Ankara’da açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Meclisimiz 101 yıl önce salavatlarla ve tekbirlerle açıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Çamlıca’daki Bayrak Çekme Töreni’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair açıklamalarda bulunarak, Meclis’in 101 yıl önce ‘dualarla ve tekbirlerle’ açıldığını ifade etti.

Sokağa çıkma yasağına rağmen ‘istisna’ getirilen Çamlıca Camisi’ndeki cuma namazının ardından Erdoğan, İstanbul Çamlıca Tepesi’ndeki Bayrak Çekme Töreni’nde konuştu.

Erdoğan burada çocuklara hitaben şu ifadeleri kullandı:

“Büyük Millet Meclisimiz bundan tam 101 yıl önce, bir 23 Nisan günü, dualarla, salavatlarla ve tekbirlerle Ankara’da açılmıştır. İstiklal Harbimizi yönetmiş ve zafere ulaştırmış bu gazi meclisi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle yad ediyoruz. İstiklal Harbimizin kazanılmasını ve yeni cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim ülkemizi yeniden İstiklal Harbi vermek, İstiklal Marşı yazdırmak mecburiyetinde bırakmasın.

100’üncü yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizi büyüterek ve güçlendirerek bizden sonraki nesillere bırakmak gayreti içindeyiz. Biz 2023 hedeflerine ulaşma gayreti veriyoruz, çocuklarımızın da emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum. Bugün açılışını yapacağımız Türkiye’nin en uzun direğinde dalgalanacak en büyük bayrağımızı çocuklarımıza armağan ediyoruz. Türk milleti için bayrak bağımsızlığının en önemli sembollerinden birisidir. Bu ülkede bu toprakları vatan yapmak için nice şehitler verdik. İnanıyorum ki 2053’ün Türkiye’sini siz kuracaksınız. Türkiye’nin gözbebeği olan İstanbul’un en güzel tepelerinden birinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızın gölgesinde güven içinde ve huzurla yaşayacağız. Çamlıca camisiyle, kulesiyle şimdi de 111 metrelik bayrak direği ve Türkiye’nin en büyük bayrağı 1000 m2’yi bulan bayrağıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor.

Türk milleti için bayrak bağımsızlığının en önemli sembollerinden biridir. Ne diyor Arif Nihat Asya: Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder… Gölgende bana da, bana da yer ver. Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: Yurda ay yıldızının ışığı yeter. Diğer söz neydi:  Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ben bunları hep şuna benzetiyorum. Arsa var, arazi var. Araziyi arsaya dönüştürmek için belli bedel ödemek gerekiyor. Aksi takdirde arazinin hiçbir anlamı yok.”