Erdoğan: Kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yılın ilk kabine toplantısının ardından bir konuşma yaptı.

Erdoğan: Kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yılın ilk kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

Erdoğan’ın konuşmasından özetler şöyle:

-Salgının etkilerini azaltmak için hayata geçirdiğimiz önlemler sayesinde bu zor dönemde ekonomimizin direncini korumayı başardık. Otomobil ve konut piyasalarında haziran ayı ile birlikte ciddi bir hareketlilik görüldü. Satışlar geçen senenin üzerinde gerçekleşti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerine de yansıdı. 3. çeyrekte dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olduk. Borsamız 2020’de yatırımcısına yüzde 29 getiri sağlayarak dünya çapında yatırımcısına en fazla getiri sağlayan piyasa oldu.

-Türkiye, bu ülkede kimin Cumhurbaşkanı seçileceği konusunda milletin temsilcileri yerine vesayetin dayatmasının belirleyici olduğu günleri geride bırakmıştır.

-Uzunca bir süre demokrasi kılıfı altında en ilkel faşizmi, özgürlük kılıfı altında en vahşi diktatörlüğü mazlumlara dayatanların sırça köşkleri başlarına yıkılıyor

-Bizzat kendisi bir kaset komplosuyla partisinin başına gelen sözde genel başkanının sancısının sebebi de budur. Bunlara oy vermeyen öğretmen sözde öğretmendir, muhtar sözde muhtar, hakim sözde muhtardır. Teröriste terörist demekten bile aciz sözde genel başkanı CHP seçmeninin sağduyusuna havale ediyoruz.

-Önümüzde yeni tuzaklar kurulmaya çalışıyor. Bunlardan biri de siyasi ve sosyal kaos çıkarma denemeleridir. Siyasi ve sosyal kaos denemeleriyle 83 milyonun huzurunu kaçırmaya çalışanlar karşılarında yine hukuku bulacaklar.

-Altın üretimimiz geçtiğimiz yıl 42 ton ile en yüksek miktara ulaştı, 2,4 milyar dolarlık katkıda bulundu, hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde en fazla katma değere sahip altın üretimini 100 tona yükseltmek.

-Salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Bu kazanımları korumak için 83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Vaka sayısının belirli bir sayının altına düşmesi halinde tedbirleri kademeli olarak kaldıracağız.

-Salgınla birlikte önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Hali hazırda Çin menşeli bir aşıyı bildiğiniz gibi ülkemize getirmeye başladık. Alman menşeli bir aşıyla anlaşmamızı da yaptık, ancak görüşmeler devam ediyor. Rus ve İngiliz menşei aşılarla ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz.