Erdoğan: Kar bütün mikropları temizledi

Salona giremeyen partililerin de kongreyi takip edebilmeleri için dışarıya dev ekranlar kuruldu. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

Erdoğan: Kar bütün mikropları temizledi

AKP’nin “Türkiye için güven ve istikrar” sloganı ile topladığı 7’nci Olağan Büyük Kongresi Ankara’da başladı. Kongrede tüzük değişikliği ile MKYK üye sayısı 75’e çıkarılacak.

AKP’liler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Kapalı Spor Salonu’nun önünde toplandı. Salon çevresi, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kongrede Divan başkanlığına Ali İhsan Yavuz seçildi.

Kongrede bin 560 delege oy kullanacak. Kongreye özel bir şarkı ve 3 tanıtım filmi de yer alacak. Kongrede tüzük değişikliği de yapılacak. 50 asil 25 yedek üyeden oluşan MKYK üye sayısı 75 asil 25 yedek üye toplam 100 kişi olarak değiştirilecek.

”19 YILDIR YAPTIĞIMIZ HER ŞEY HAZIRLIKTI”

AKP kongresi için CHP, MHP, İyi Parti, BBP, SP, DP, DSP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Hür Dava Partisi olmak üzere 11 partiye davetiye gönderildi. HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ise davet edilmedi. AKP’li Mahir Ünal kongreyle ilgili, “Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı” demişti.

”KAR BÜTÜN MİKROPLARI TEMİZLEDİ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona gelişi sırasında dışarıda bekleyen kalabalığı selamladı.

Koronavirüse rağmen maske takmayan çok sayıda kişinin bulunduğu kalabalığı, “Kar yağışının bütün mikropları temizlediği bir gün” diyerek selamlayan Erdoğan, “Hamd olsun üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Dünyada böyle bir siyasi parti yok. Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kuruluyla yola devam edeceğiz” dedi.