Erdoğan, Kanal İstanbul'da ısrarcı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi, Montro tartışmaları ve işsizlikle ilgili sorulara yanıt verdi.

Erdoğan, Kanal İstanbul'da ısrarcı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Kütüphanesi’nde “gençlerle söyleşi” gerçekleştirdi, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Erdoğan’ın verdiği yanıtlardan özetler şöyle:

KANAL İSTANBUL-MONTRÖ TARTIŞMASI: 42, 43 kilometre uzunluğu olan bir kanal burası. Bu kanaldan Karadeniz’i Marmara’ya bağlıyoruz. Bununla birlikte de tabii Karadeniz’de ve Marmara tarafında gelen gemilerin oralarda bekleme veya beklememe bu süreçler… Hepsi bizim kudretimizde. Tabii bunun Montrö’yle yakından uzaktan alakası yok. Montrö İstanbul Boğazı’yla alakalı bir sözleşmeydi. Dolayısıyla burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Şimdi Montrö’yle yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi ne yapacaktır? Çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbul’u, İstanbul’a kazandırdığımızda İstanbul çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır

İTALYA BAŞBAKANININ ‘DİKTATÖR’ İTHAMI: ‘İtalya Başbakanı’nın yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir. Tam bir terbiyesizliktir. Türkiye-İtalya ilişkilerinin tam iyi bir noktaya geleceğini umduğumuz bir dönemde bu Draghi denilen adam bu açıklamayı yapmak suretiyle aramızdaki münasebetlere maalesef baltayı vurmuştur. Zaten sen atanarak oraya gelmiş birisin. Seçimle gelmiş biri değilsin. Tayyip Erdoğan’a bir defa böyle bir ifadeyi kullanabilmen için her şeyden önce senin tarihinden haberinin olması lazım. Ama gördük ki senin haberin yok. Biz milletimizden aldığımız güçle, milletimizin bize vermiş olduğu o irade teslimiyetiyle milletimize hizmette yolumuza devam edeceğiz onun için de İtalya Başbakanı’nın bu ifadeleri kullanması, kullanmaması bunları hiç kafanıza takmayın. Biz işimize bakalım.’

İŞSİZLİK: İşsizlikte iyi bir noktaya geldik diyebilirim. O da şu… Bu ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde özellikle de 13 civarında bir konumdayız işsizlikte. Bu son açıklanan açıklanan rakam da aslında ciddi bir artış sayılamaz. Zaten 13 küsürdü. Şimdi biraz daha artmış oldu. Turizmde çok çok iyi bir konumdaydık. Fakat bu kovid meselesi sebebiyle tabii turizmdeki düşüş ister istemez istihdamı da ne yaptı olumsuz etkiledi. En çok istihdamı yapan bizim iktidarımızdır. Çok ciddi istihdam yaptık. Hem sağlıklı olanlar için hem engelli olanlar içi ciddi istihdamlar yaptık. İş nereye geliyor garanti noktası da… Kalifikasyona geliyor ve kalite kalifikasyon noktasında kendini ispatlıyorsa bir genç iş bulur.