Erdoğan: İP tezkereye evet diyerek CHP ve HDP'den farklı bir yol izledi, memnuniyetle karşıladık

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: İP tezkereye evet diyerek CHP ve HDP'den farklı bir yol izledi, memnuniyetle karşıladık

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.  

“2022 bütçesi büyük emek ve zahmet gerektiren bir çalışma” diyen Erdoğan, bütçede en büyük payı eğitimin aldığını, sağlığa ayrılan payda da ‘ciddi bir artış’ yaptıklarını söyledi.  

Erdoğan, ekonomi konusunda da mesajlar vererek, “Üretimde kapasiteyi sonuna kadar kullanıyoruz. İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. Amacımız küresel krizi ülkemiz için fırsata düşürmektir” dedi.  

Yeşil iklim fonundan gelecek maddi destekle ilgili de bilgi veren Erdoğan, “Ülkemize, yeşil iklim fonundan, 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum. Bu kaynağın 12,5 milyon dolar ile 66,5 milyon dolarlık kısmı hibe olarak kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.  

TEZKERE İLE İLGİLİ KONUŞTU  

Erdoğan daha sonra dün Meclis’te oylanan ve kabul edilen Irak-Suriye tezkeresine değinerek muhalefeti şu sözlerle hedef aldı:  

– Kendilerine Mustafa Kemal’in askerleri diyenlerin, kendilerine Mustafa Kemal’in itleri diyenlerin dümen suyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gitti. Kılıçdaroğlu adeta HDP’nin emir eri haline gelmiştir.  

-Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın. CHP Genel Başkanı’nın askerliği çocuk oyuncağı veya TV şovu sanan cehaletini milletin takdirine bırakıyorum.  

-Türkiye’yi Suriye’den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman varsa güya soru haline getirip önümüze koyuyorlar. Hiç şüphesiz burada önemli olan CHP’nin terör örgütünün oyuncağı HDP’ye teslim olması, HDP’ye biat etmesi, boyun eğmesi. Yazık. Hem demokrasimiz, hem milli güvenliğimiz için ne kadar üzüntü verici, hazin tablo. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.  

-TSK’nın muharip gücünün tamamının profesyonel askerden oluştuğunu bilmeyecek, sokaktan toplananlarla yapılacağını sanacak kadar cahil bir tiple karşı karşıyayız. Kılıçdaroğlu’nun nasıl olup da HDP’nin emir eri konumuna geldiğidir. CHP ile HDP’nin perde arkasında bildiğimiz ortaklığı bu tezkere ile aleniyet kazanmıştır.  

-İP tezkereye evet diyerek CHP ve HDP’den farklı bir yol izledi. Bu tezkereyi desteklemelerini memnuniyetle karşıladık. AK Parti ve MHP olarak ülkemizin bekasıyla ilgili her meselede tam bir görüş ve eylem birliği içinde olduğumuzu tekrarlamaya gerek bile duymuyorum.  

BÜYÜKELÇİLER YORUMU: ÖZÜR DİLENDİĞİNİ İDDİA ETTİ  

-Ülkemize, yargımıza bühtan edilen ilk açıklamayı sevinçle karşılayıp özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu topraklarla gönül bağı, kök bağı yoktur.