Erdoğan: İnşallah 2021’i yüzde 9’luk büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2021'i yüzde 9'luk büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz" dedi.

Erdoğan: İnşallah 2021’i yüzde 9’luk büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Angola İş Forumu’na katıldı. Erdoğan, “İnşallah 2021’i yüzde 9’luk büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Savunma sanayiyle ilgili de hedefi açıklayan Erdoğan, ” AKINCI’nın katılımıyla bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle inşallah dünyanın 1 numarası haline getireceğiz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“2020’de birçok G-20 ülkesi havlu atarken biz yüzde 1.8 ile en çok büyüyen ikinci ülke olduk. Bunun tesadüfi bir büyüme olmadığını 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 7,2, ikinci çeyreğinde ise 21,7 büyüme oranlarıyla teyit ettik. İnşallah 2021’i yüzde 9’luk büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz. İHA teknolojilerinde bugün dünyanın en başarılı 3 ülkesi arasındayız. AKINCI’nın katılımıyla bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle inşallah dünyanın 1 numarası haline getireceğiz. Dünyada kendi savaş gemisini tasarlayan, idame ettiren 10 ülke arasında yer alıyoruz.

Şu an dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde 7 firmamız bulunuyor. Önümüzdeki yıl yeni tip denizaltılarımızın ilkini hizmete almayı planlıyoruz.”