Erdoğan imzaladı: Katar'la 'su yönetimi' anlaşması yürürlükte!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe girdi: Türkiye ve Katar, su kaynakları yönetimi konusunda 'iş birliği' yapacak.

Erdoğan imzaladı: Katar'la 'su yönetimi' anlaşması yürürlükte!

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Katar devleti hükümeti arasında geçtiğimiz yıl Aralık ayında, “Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalanmıştı.

Anlaşma, 21 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla yürürlüğe girdi.

Karara ilişkin mutabakat zaptının “AMAÇ” kısmında “Tarafların su yönetimi alanında teknolojik ve bilimsel yeteneklerini güçlendirmek ve ortak çıkarlar ve bütünleyici etkinlik temelinde iki ülke arasında su yönetimi alanında işbirliğini güçlendirmek ve teşvik etmek” ifadeleri yer alıyor.

Bu kapsamda yapılacak işbirliğine dair alanlar ise “Entegre su kaynakları yönetimi” başlığı altında “Su kaynaklarını korumak ve geliştirmek, su kalitesini ve miktarını izlemek, su kaynaklarını bu kaynakların gıda güvenliği ile ilişkilerini yönetmek, yerlatu suyu sistemini ve doğal ve yapay beslenmeyi yönetme, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerine etkileri” olarak sıralanıyor.