"Erdoğan ile Soylu, Sedat Peker'in iddialarını görüştü"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in iddiaları üzerine bir görüşme yaptığı öne sürülüyor.

Gazeteci Barış Yarkadaş, ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarla ilgili olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Saray’da bir araya geldiğini öne sürdü.

Yarkadaş, “Edindiğim bilgiye göre, yarın Erdoğan grup konuşmasında Süleyman Soylu’ya destek veren bir açıklama yapacak” dedi.

Sedat Peker’in iddialarının da görüşüldüğünü aktaran Yarkadaş, şunları ifade etti:

“Bugün AKP kulislerinde önemli bir bilgiye ulaştım. Bu bilgi de şu ana kadar medyaya yansımış değil. Recep Tayyip Erdoğan, pazar akşamı Marmaris’teki tatilinden Ankara’ya dönüyor. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da Ankara’ya dönüyor. Süleyman Soylu da pazar günü Ankara’ya çağrılıyor. Külliye’ye çağrılıyor. AKP kulislerinden edindiğim bilgiye göre Erdoğan, Soylu ve Hasan Doğan yaklaşık 1,5 saat yüz yüze görüşüyorlar. Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarına ve ürettiği gündeme ilişkin düşüncelerini dile getiriyor. Çok bilgi edinemedim fakat edindiğim bilgi şu: Süleyman Soylu, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından ertesi sabah Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Görüşmenin ardından Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu da bir açıklama yaptı, ‘Arabam 1,5 milyon TL değil, 800 bin TL’ diye. Edindiğim bilgiye göre, yarın Erdoğan grup konuşmasında Süleyman Soylu’ya destek veren bir açıklama yapacak.”