Erdoğan: Her kim içkiye, sigaraya güzelleme diziyorsa tek gayesi kendi sapkın hayat biçimini örtmektir

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Her kim içkiye, maddeye, kumara, sigaraya güzelleme diziyorsa emin olun tek gayesi kendi sapkın hayat biçimini, zaaflarını, komplekslerini örtmektir." açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Her kim içkiye, sigaraya güzelleme diziyorsa tek gayesi kendi sapkın hayat biçimini örtmektir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Her işimiz gibi bağımlılıkla mücadeleyi de insan merkezli yürütüyoruz. Tüm hayatını zararlı alışkanlıklar ve maddelerle mücadeleye adamış biri olarak daima Yeşilay’ın yanında olduk. İçki, madde ve kumar bağımlılığı tüm kötülüklerin anasıdır. Tütün kullanımları hem kendimize hem de çevremize zararlıdır. Bu (bağımlılıklarla) mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar sürdüreceğiz.

Teknoloji bağımlılığı gerçek olmayan bir dünyaya hapseder. Teknoloji tabanlı yeni bağımlılık türleriyle mücadele Yeşilay’ın sorumluluk alanına girer. İnternete erişimin kolaylaşması ve sosyal medya platformalarının yaygınlaşması eskiden beri bildiğimiz bağımlılıklara yenilerini eklemiştir. Anne ve babalar kolaycılığa kaçarak çocuklarını elektronik cihazların bağımlısı yapabiliyorlar. İnternette çocuklarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara ve madde kullanımını, şiddeti, cinselliği ve sapkın görüntüyü engelleyebilmemiz gerçekten çok zor. Her kim içkiye, maddeye, kumara, sigaraya güzelleme diziyorsa emin olun tek gayesi kendi sapkın hayat biçimini, zaaflarını, komplekslerini örtmektir.

Yakından takip edemediğimiz çocuklarımızı özgür kılmış olmayız, sadece başı boş bırakmış ihmal etmiş oluruz. Çocuklarımıza elbette güveneceğiz ama sözümüzle, yaşantımızla onlara rehberlik etmeyi, örnek olmayı ihmal etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda Yeşilay’ımızın işini de kolaylaştırmış oluruz. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte bunu başaracağız.”