Erdoğan: Felaket imtihandır, ona sabretmek ayrı imtihan

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Artvin ve Rize'de yaşanan sel felaketinin "imtihan" olduğunu öne sürdü. Erdoğan, "Ama ona sabretmek ayrı bir imtihan" dedi.

Erdoğan: Felaket imtihandır, ona sabretmek ayrı imtihan

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sel ve heyelanın vurduğu Artvin’in Arhavi ilçesinde kendisini dinleyen kalabalığa seslendi.

Erdoğan, yaşanan tablonun “imtihan” olduğunu öne sürdü. “Ama ona sabretmek ayrı bir imtihan” diyen Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘İlk andan itibaren Arhavi dimdik durdu, en ufak bir burada çılgınlık göstermedi.” dediğini belirtip “Biz de sabreden vatandaşlarımıza karşı ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

-Tabii ki felaket bir imtihandır. Ama ona sabretmek ayrı bir imtihan. Arhavi bunu gösterdi. Şunu bilesiniz ki, bu kardeşleriniz de bu tür felaketler karşısında pes etmez, imkanımız, gücümüz var. Elhamdülillah Türkiye eski Türkiye değil.

-Şu anda güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye inşallah esnafını darda yolda bırakmaz, bunu böyle biliniz. Şu anda bakan arkadaşlarım yanımda. Milletvekili arkadaşlarım, valimiz, kaymakamımız, belediye başkanım yanımda. Hep birlikte inşallah düze çıkana kadar bu işi halledeceğiz ve inşallah benim Arhavili kardeşlerim ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyene kadar.

-Az önce İçişleri Bakanım da onu söyledi. İlk andan itibaren Arhavi dimdik durdu dedi. En ufak bir burada çılgınlık göstermedi. Dediler ki sabır ve siz sabrettiniz. İdarecileriniz olarak biz de sabreden vatandaşlarımıza karşı ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Konut noktasında sıkıntı varsa, ki önümüze pek ciddi fatura çıkmadı. Daha çok esnaflarımızın maddi sıkıntısı var. İnşallah onları da bir an önce gidereceğiz. Ödemeleri en kısa zamanda yaparak sizlere ulaştıracağız.

-Çok teşekkür ediyorum, tekrar ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda aranmakta olan 2 kardeşimizi bulmak suretiyle en azından aileleriyle huzura kavuştuklarını hep beraber görelim istiyorum. Sağ olun, var olun, tekrar bayramınız mübarek olsun, cumanız mübarek olsun inşallah, teşekkür ediyorum.”