Erdoğan, Fahrettin Koca'yı yalanladı

Bakan Koca'nın aşı tedariğinde sıkıntı yaşanacağını açıklamasının ardından konuşan Erdoğan, "Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var." dedi.

Erdoğan, Fahrettin Koca'yı yalanladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedariğinde sıkıntı yaşanacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı “Şu anda elimizde yeterince aşı var” ifadeleriyle yalanladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı aşıyla ilgili açıklamalarda, önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedariğinde sıkıntı yaşanacağını belirtmişti.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’de süren aşılama çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya “Şu anda elimizde yeterince aşı var” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var. Rusya’dan yaptığımız görüşmelerle, Sputnik V aşısı inşallah geliyor. Gelecek. Sayın Putin’le yapacağımız. BioNTech’in de verilmiş sözü var, o da inşallah gelecek.”

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarına dair, “Ben fevkalade bir durum olacağına inanıyorum. Yerli aşıyla da şu an üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum eylül – ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.