Erdoğan: En güçlüyüm diyen ülkelerin Afganistan'dan daha dikkatli çıkmalarını beklerdik

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Zeljko Komşiç ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan: En güçlüyüm diyen ülkelerin Afganistan'dan daha dikkatli çıkmalarını beklerdik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Zeljko Komşiç ve konsey üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

“Bosna Hersek’in milletimizin kalbinde ayrı bir yeri var. Geçtiğimiz haftalarda yangın ve sel felaketinde gönderdikleri mesajlar da bunun karşılıklı olduğunu gösterdi”

“2019’da Ankara’da imzaladığımız güncellenmiş serbest ticaret anlaşması, 1 Ağustos 2021 itibariyle yürürlüğe girmiştir. Balkanlardaki güncel görüşmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk.”

“Maalesef Afganistan’la birlikte yeniden dünya ayrı bir yere kilitlenmiş vaziyette. Az önce aldığım bilgilerle ölü sayısı 170’i buldu. Terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle buralardan ayrılmak bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz. Dünyada en güçlüyüm diyen ülkelerin girdikleri yerlerden çok daha dikkatli çıkmaları gerekirken bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı.”

“Afganistan’dan sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz.”

“Türkiye-Bosna Hersek arasında belirlenen bir hedef var, o da ikili ticaret hacmimizi 1 milyar avroya çıkartmak. Çok kararlı bir çalışmayı sürdürmemiz gerekiyor. Özellikle Bosna Hersek’in çok daha güçlü hale gelebilmesi noktasında aramızdaki yatırımların üzerinde durduk. Atacağımız adımlarla gerek yatırımda gerek istihdamda gerek ihracatta Bosna Hersek çok ciddi adımlar atabilir, bunları sağlayabiliriz.”