Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun sorup durduğu dövizlerin önemli bölümü ekonomik tuzaklarla mücadele ederken kullanıldı

AKP'li umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun sorup durduğu dövizlerin önemli bölümü ekonomik tuzaklarla mücadele ederken kullanıldı

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef aldı.

“CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin D’sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir” iddiasında bulunan Erdoğan, “CHP hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır” dedi.

Gara operasyonu hakkında konuşan Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyinde bir mağarada alenen infaz edilen 13 silahsız masum insanın başına gelen acı hadise bile karşımızdaki kirli zihniyeti utandırmaya yetmemiştir. Bunlar öyle utanmaz ki, çıkıyor, şu anda, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gara eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, “Bu katliamın suçunu bize yıkmaya kalkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar. ‘Bunun sorumlusu Erdoğan’dır’ diyor. Ne yüzsüzsün sen ya? Bunların cibilliyetleri bozuk” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhur İttifakı’nın karşısında CHP’nin kurduğu ittifakının tel tel dökülmesi zemininin çürüklüğüne bağlı. Kendince bir siyaset terazisi kurdu. Bu zoraki ittifakın içinde fikir birliğine rastlayamazsınız. milletimizin birlik ve beraberliği konusunda anlayış birliğinin izini bulamazsınız. Uluslararası saldırılar karşısında devletinin yanında yer alma erdemini göremezsiniz.

Karşımızda sadece dışarıdan üflenen sufleleri tekrarlayan vizyonsuz, ilkesiz bir yapı var. Bir heyula var. Heyula, tek başına bir anlamı olmayan başka yapılarla oluşur. CHP kendi başına planı, programı, hayali, hedefi, eseri, mücadelesi olmayan bir yerlerden gelecek olumlu veya olumsuz etkiyle harekete geçen partidir. CHP’nin içinde millet yoktur. Millet, tek partiden beri CHP’nin ciğerini bilir. CHP’nin içinde demokrasi yoktur, çünkü demokrasinin d’sinden bile nasibini almamış süzme faşist bir partidir. CHP’nin içinde kalkınma yoktu, halkın derdine derman olacak hiçbir işe yaraşmaz. CHP’nin içinde adalet yoktur, çünkü vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP siyasetteki duruşunu ülkesine veya halkına göre değil, önüne konulan senaryoya göre belirler. CHP’nin içinde ideal de yoktur, bu partide insanlar yapıya uygun şekilde konumlanır ve bireysel hedefler içinde çalışır. CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

Buradan CHP’ye oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum; CHP kayıp bir partidir. Bu kayıp tüm ülkenin kaybıdır. Geçtiğimiz günlerde yağan karın ardından CHP belediyelerin yönetimindeki şehirlerde yaşanan manzaralar bile bu gerçeği gösterir.

GARA OPERASYONU

Irak’ın kuzeyinde bir mağarada infaz edilen 13 silahsız insanın başına gelen hadise bile karşımızdaki kirli zihniyeti utandırmaya bile yetmemiştir. Çıkıyor, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor. 5-6 yıl 13 kişiyi kaçıranlar kim? Biz bu 5-6 yıl içinde dağ, taş demedik buraları aradık, taradık. Bunlar utanmadan sıkılmadan ‘Bir şey olmaz, sakinler güvence altında’ diyecek kadar yüzsüzler. Kim bunlar CHP ve ortağı HDP. Bu tezgahı beraber çalıştırdılar. Biz 5-6 yıldan sonra operasyonu yapmak zorunda kaldık. Savunma ve İçişleri Bakanımı bu beyefendilerin makamına gönderdik. Bunlar anlatıldığı halde utanmadan, terbiyesizce eleştiri yağmuruna tuttular. Bu kadar açık, şeffaf bu süreç ortaya konulurken siz ne yüzsüzsünüz ki bu çalışmadan sonra hâlâ saldırıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın. Bilesiniz ki bu Cumhur İttifakı, AK Parti iktidarı bu yolda inanarak, sizin kol gerdiğiniz o teröristleri de inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir.

Teröristlerin sayısı on binlerdi, şimdi yüzlere düştü. Bu mücadelemizi aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

Terör örgütlerini ve siyasi uzantılarını korumak için, bunun sonucunu bize yıkacak kadar alçaldılar. ‘Bunun sorumlusu Erdoğan’dır’ diyor. Bunların cibilliyeti bozuk. 5-6 yıl içinde bu mücadeleyi gece gündüz demeden verdik. İçimiz kan ağlıyor. Biz onların intikamını alacağız. Ortağı HDP de böyle bilsin. Yine Ankara’dan İstanbul’a yürüsünler. Onlar yürürken biz de buradan sahili selamete çıkacağız. Onlara bu imkanı vermeyeceğiz. Yüzleri kızarmadan kimse terörü savunmaz. ‘Teröre karşı ne yaptınız de engel olduk’ diyorlar, teröristlerle yürüdünüz, ne yapacaksınız daha? Türkiye’nin sınır ötesi harekatlarını eleştiren, ‘yapamazsınız, edemesiniz’ diyen siz değil misiniz? Düne kadar bölücü örgütün Suriye kolunu ‘terör örgütü görmüyoruz’ diyen siz değil misiniz?

Önceki gün İzmir’deydik. İşgalin, işgal acısının ne demek olduğunu gayet iyi bilen kardeşlerimin olanları iyi değerlendirdiğine inanıyorum. Söze terör örgütlerinin mensuplarını savunarak başlayanların, sinsi niyetleri de milletimiz gayet iyi görüyor. Dış politikada sorunlar yaşandığını söyleyip bunların sebebinin ülkemizin birliğine yönelik saldırlar olduğunu gizleyen kafa, siyasi ikbalini Türkiye’nin yaşayacağı felaketlere bağlar. Bir de 20 yıl öncesi Türkiye’sine güzellemeler düzüyorlar.

Ekonomik tuzaklarla mücadele ederken salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sorup durduğu dövizlerin önemli bölümü bu mücadelede kullanıldı. Hamdolsun toplumsal kargaşa peşinde koşanların oyunlarını bozduk.”

“BERAT BEY’İN GÖSTERDİĞİ GAYRETLERİN ŞAHİDİYİZ”

“Koronavirüs salgını tüm dünyayla birlikte ülkemizde de etkili olmuş, 2 milyon 645 bin kişinin maruz kalmasına yol açmıştır. Salgının hem sağlık boyutunda, hem ekonomide daha ağır hasara sebep olmasının önüne geçtik. Tüm dünyada ekonomiler ciddi bir daralma yaşanırken, Türkiye büyümesini sürdürebilen az sayıda ülkelerden biri oldu. Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere fırsat vermedik.

Kılıçdaroğlu’nun sorduğu dövizlerin önemli bölümü burada kullanılmıştır. Kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa içinde olanların oyunlarını bozduk. Salgının yol açtığı sıkıntıları azaltmak için herkese yönelik çok ciddi destek paketlerini hayata geçirdik. 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanarak vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık.

CHP’nin itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey’in gösterdiği gayretlerin şahidiyiz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Esnaflarımıza yönelik ciro desteğinden kira yardımına kadar pek çok ilave destekte bulunduk. Tek bir vatandaşımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Üretimi, istihdamı, ticareti yeniden canlandırmanın normalleşmeden geçtiğini unutmuyoruz.”

KORONAVİRÜS SALGINI

“Şayet, kontrolsüz bir normalleşmeye yönelirsek bir süre sonra artan vaka ve vefat sayılarıyla daha sert tedbirleri açıklamamız kaçınılmaz olacaktır. Milletimizden sabır istiyorum. Üretimden ihracata, turizmden ticarete kadar ancak bu şekilde arzu ettiğimiz neticelere ulaşabiliriz.

Eğitimde ilk adımları atmaya başladık, 1 Mart’tan itibaren kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayan adımlar atılacaktır.

Vatandaşlarımızdan, salgının kendi illerindeki seyir durumunu yakından takip etmek ve kurallara harfiyen uymak suretiyle, bir an önce normalleşme kriterlerine ulaşılmasını sağlamalarını bekliyorum. Bu mücadele ancak 84 milyon hep birlikte aynı kararlılıkla hareket edersek başarıyla neticelenebilir.”