"Erdoğan, Biden ile Trump gibi kişisel ilişki kurma peşinde"

Erdoğan'ın başdanışmanlarından birinin "Erdoğan, Biden ile Trump gibi kişisel ilişki peşinde, olmazsa sert pazarlığa girişecek" dediği aktarıldı.

Washington Post gazetesi, Trump sonrası Türkiye ile ABD arasında neler olacağı ile ilgili bir değerlendirme yazısı yayımladı.

Washington Post gazetesi, Saray kaynaklarından görüşlerin de yer aldığı yazıda, Erdoğan’ın başdanışmanlarından birinin “Erdoğan, Biden ile Trump gibi kişisel ilişki peşinde, olmazsa sert pazarlığa girişecek” dediğini aktardı.

Washington Post’a göre Erdoğan’ın planları arasında, ABD’nin S-400 yaptırımları konusunda tavizler, Suriye meselesi ve yıllardır süren Halkbank davasını da içeren bir dizi başlık üzerinden büyük bir pazarlıklar yürütmek var.

Yazıda Erdoğan’ın eski bir kurmayının, “Erdoğan, etrafındaki herkesi yarının olmadığına ve uzlaşma şansının sıfır olmadığına inandırarak müzakereye soyunuyor” ifadesine dikkat çekilerek şunlar belirtildi:

“Sonunda, S-400’leri kullanmamasının karşılığında istediği şey, Trump ve Putin ile olduğu gibi Biden ile de kişisel bir ilişki. Ve insan hakları ve demokrasi konusunda daha fazla baş ağrısı çekmemek.”

WP yazısında, Washington’la ilgili meselelerde tek muhatap olarak ortaya çıkan eski danışmanın, Erdoğan’ın yolunun kendi rejiminin devamını garanti etme yolu olduğunu söylediğine vurgu yapılıyor.