Erdoğan'dan işsizlik açıklaması: Nankör nankör bunlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilere hitaben yaptığı konuşmada işsizlikle ilgili konuşurken "Nankör nankör yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar" dedi.

Erdoğan'dan işsizlik açıklaması: Nankör nankör bunlar

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada konuştu.

Yemeğin ardından fabrika çalışanlarına hitap eden Erdoğan, işsizlik sorunuyla ilgili konuşurken “Ne diyor birileri; ‘iş yok’. Nankör nankör bunlar, yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar” dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ne diyor birileri; ‘iş yok’. Nankör nankör yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. İşte buyurun işveren ‘eleman arıyorum, bulamıyorum’ diyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de de aynı şeyi söylediler. İş arayana ekmek var. Aş arayana ekmek var. Ama yan gelip yatarak para istersen kusura bakma işte o yok. Ülkemizi kısır dünyalarından ibaret sananları Gaziantep’e getirip bu OSB’leri gezdirmek lazım. Gaziantep’te şu anda 5 Organize Sanayi Bölgesi var. Şimdi altıncısının adımları atılıyor. Bu ne demektir; Türkiye yerinde duramıyor. Türkiye sıçrıyor, Türkiye gidiyor. Kusura bakmayın Ana Muhalefetin, yavru muhalefetin başındakiler Türkiye’de ne olup bittiğinin farkında değiller.

“DOLARLA AVROYLA NE İŞİN VAR?”

Erdoğan, “Asgari ücreti en düşük 4 bin 250 lira seviyesine çıkardık. Çalışanın evli ve çocuklu olmasına göre bu rakam daha yükselmektedir. Yeni asgari ücreti birileri kurdaki dalgalanmanın kurda zirve yaptığı sırada küçümsemişlerdi. Şimdi kur düştü ama asgari ücreti küçümseyenlerin aynı hesabı yaptıklarını görmedik, duymadık. Çünkü hesapları tutmadı. Türk Lirası varken senin dolarla avroyla ne işin var. Türk Lirası, Türk Lirası, alışacaksınız buna. Bu işi rahmetli Özal yapmıştı. Türk Lirası’nın onurunu kurtarmıştı. Şimdi aynı şeyi biz yapıyoruz. Tabii biz muhalefetin yaptıklarını önemsemiyoruz. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediği. ne beklediği, emekçinin hak ve hukukunun korunması” diye konuştu.