Erdoğan Bayraktar'ın "U Dönüşü"ne destek: Aile olarak biz sosyal demokrat yapıya daha uygunuz

Bayraktar'ı savunan Esaspehlivan yazısında Bayraktar'ın "Aile olarak biz sosyal demokrat yapıya daha uygunuz. İstiyoruz ki vatanımız yücelsin. Bir yapıya bağlanmayı sevmem" dediğini aktardı.

Erdoğan Bayraktar'ın

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17 – 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili yaptığı çıkış tartışılmaya devam ediliyor.

Bayraktar, 17/25 Aralık soruşturmasına ilişkin, “Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Benim dosyamda hırsızlık yok, görevi kötüye kullanma var. ‘Reis’, Sayın Cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” demişti.

Erdoğan Bayraktar, daha sonra yaptığı açıklamada ise, “8 yıldır boğazımda bir düğüm var. Tarafsız bir savcı çıksın, bu dosyaları incelesin. Gerek görürlerse Yüce Divan’a gitmekten de korkmam” dedi.

AKP’liler ise Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarına tepki gösterdi ve kendisini “proje adamı” olmakla suçladı.

Trabzonlu olan Erdoğan Bayraktar’ın söyledikleri tartışılmaya devam edilirken, şehrin yerel medya organı 61Saat’te çarpıcı bir yazı yayımlandı.

Erhan Esaspehlivan, “Proje adamı Erdoğan Bayraktar!” başlıklı yazısında, Bayraktar’ı savundu ve Bayraktar’ın “Aile olarak biz sosyal demokrat yapıya daha uygunuz. İstiyoruz ki vatanımız yücelsin. Bir yapıya bağlanmayı sevmem” dediğini aktardı.

Esaspehlivan’ın yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

“Sırf Erdoğan’ın adamı diye rahmetli Erbakan tarafından üzeri çizilmiş aday gösterilmemiş.

Erdoğan’ın kendisine verdiği görevde bir aksama olduğunda, TV konuşmaları esnasında onun derdiyle dertlenip hüngür hüngür ağlamış.

Duygusal, intizamlı, önce Allah, sonra Kur’an ve Devlet demiş.

Siyaseti sevmediğini defalarca dile getirmiş, fakat ülkeye hizmet etmek adına siyasete girmiş.

Yani ölümüne bir Ak Partili değildir, zaten böyle olmadığını Aile olarak biz sosyal demokrat yapıya daha uygunuz. İstiyoruz ki vatanımız yücelsin. Bir yapıya bağlanmayı sevmem sözleriyle dile getirmiştir.”