Erdoğan Bayraktar'dan 17-25 Aralık itirafı: Dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık sürecinde kendisiyle ilgili hazırlanan dosyalar için "Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" itirafında bulundu.

Erdoğan Bayraktar'dan 17-25 Aralık itirafı: Dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur

17-25 Aralık sonrası görevinden istifa eden ve istifa açıklamasında “yaptığım tüm işleri Erdoğan’ın talimatıyla yaptım” diyen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, o döneme ilişkin itiraflarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından paylaştığı “Açıkgözler, tatlı su kurnazları” göndermesinde bulunduğu mesajları AKP içerisine mesaj olarak yorumlanan Bayraktar, Diken‘den Altan Sancar’a konuştu.

Bayraktar, “Bu tweet AK Parti’ye dair bir eleştiri olarak algılandı. Böyle bir mesaj amacınız var mıydı?” sorusu üzerine “Şu anda bakıyoruz, berberden kasap, kasaptan terzi, terziden kuyumcu, tüccardan ormancı var. Böyle bir durumla karşı karşıyayız ve bu durum herkesi üzüyor. Bunun siyaset ve hükümetle alakası yok, devlet bizim devletimiz. Devlet de fiziksel bir nesne değildir, ilahi bir mevhumdur. Devlete herkesin sahip çıkması lazım. Şu andaki durumun iyi olmadığı açık. Bunu sen de görüyorsun ben de görüyorum.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIM BENİ HIRSIZ ÇUVALINA KOYDU”

Bayraktar, burada kastının ne olduğu sorusu üzerine verdiği cevaptaysa sözü 17-25 Aralık dosyalarına getirdi ve “Benim şimdi tuzum kuru. Özel sektördeyim. Beni şimdi attılar. ‘Reis’, sayın cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” dedi.

AKP’li Bayraktar, hakkındaki iddialar için ise “Bende bir para yakalanmadı, öyle bir şey yok. Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğru.” diye konuştu.

Bayraktar “Suçlu olanın cezasını çekmesi lazım, ama şu anda geldiğimiz noktada Allah beni kayırdı ve kurtardı. Şu anda çok iyiyim, atmaca gibiyim” diye ekledi.

AKP’de “liyakat” konusunda bir azalma olduğunu düşündüğünü belirten Bayraktar, daha sonraki sözlerinde ise hem AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine büyük kötülük yaptığını ifade etti hem de Erdoğan’a bağlılığını tekrarladı:

“Kırgınlığım da var, hepsi de var. Ama Türkiye’de şu anda A, B, C, D diye liderler var. Çoğunu da tanıyorum, yakından çalıştım. Bunların içinde yine en delikanlısı Recep Tayyip Erdoğan’dır. En sağlam adam budur. Bana kötülük yaptı, büyük kötülük yaptı. Bana yaptığı kötülüğü kabul etmiyorum. Ama mertlik ve liderlik konusunda da –etrafını sardılar şimdi, o ayrı mesele- Erdoğan’ın eline su dökecek lider yok şu anda.”