Erdoğan Avrupa'da 100 sterlin 150 avro demişti: Her ülke gibi aşıları ücretsiz...

Erdoğan daha önce birçok kez yalanlanmasına rağmen söylemekte ısrar ettiği 'ücretli aşı' tartışmaları için çarpıcı iddialarda bulundu.

Erdoğan Avrupa'da 100 sterlin 150 avro demişti: Her ülke gibi aşıları ücretsiz...

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan daha önce birçok kez yalanlanmasına rağmen söylemekte ısrar ettiği ‘ücretli aşı’ tartışmaları için çarpıcı iddialarda bulundu.

Daha önce Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde aşının ücretle yapıldığını söyleyen Erdoğan bu kez ”Aşı hizmetlerini diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Türkiye salgın sürecini başarıyla yürüten ülkelerin başında yer almaktadır.

Aşı hizmetlerini diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz. Buradan vatandaşlarımıza aşı randevularını bir an önce alarak bu musibetten korunmalarını diliyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temellere dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene sağlık tedbirlerine devam etmeliyiz.

Dünya küçülürken, AB ülkeleri küçülürken, biz 2020 yılını büyümeyle kapattık. İhracatta her ay yeni bir rekor kırarak ilerliyoruz.

Şu an Avrupa’da benzin ve motorinin en ucuz olduğu ve en az vergilendirildiği ülke biziz. Mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken, mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz. Şu an Avrupa’da benzin ve motorinin en ucuz olduğu ve en az vergilendirildiği ülke biziz. Eskiden Avrupa’dan gelenler ülkemize girmeden önce arabalarının deposunu doldururdu. Şimdi tam tersi oldu. Ülkemizden çıkmadan önce depolarını doldurup çıkıyorlar.

Asgari ücretlinin aylık vergi yükünü sıfıra kadar indirdik. Yıl sonuna kadar işe alınacaklar için asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK prim ve vergilerini 12 ay boyunca karşılayacağız. (İller Bankası’nın yurt dışı hibe ve kredi anlaşmaları) Bu kaynakla 18 milyon vatandaşımıza ve 2,3 milyon sığınmacıya daha iyi altyapı hizmeti verilmesi sağlanacaktır.

Ekonomi Reform Programı’mız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz.
Kurumlar vergisi oranını, 2023’ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.

Yüksek enflasyonla mücadele takım oyununu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir.
Hazine ve Maliye Bakanlığımız yıl sonunda vergi gelirlerinin 1 trilyon 51 milyona çıkacağını hesaplıyor. Bütçe harcamalarımızın yüzde 72’sini vergi gelirlerinden karşılıyoruz.

Operasyonlar neticesinde PKK’nın üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak’ta hareket edemez, toplanamaz ve örgütü yönetemez hale gelmiştir. (FETÖ ile mücadele) Bu mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilinciyle FETÖ’yü çözme ve ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz. MİT, yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı’yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir.”