Erdoğan: Aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız

"Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son bir yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmakta kararlıyız."

Erdoğan: Aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “En riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla video mesaj yayımladı. Aşılamada yetersizlikler konusunda uzmanlar sıkça eleştiri getirirken; Erdoğan bu alanda Türkiye’nin de dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında olduğunu ifade etti.

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Salgın, bize ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözündeki hikmeti bir kez daha göstermiştir. Bu süreç aynı zamanda sağlığa ve sağlık altyapısına yapılan yatırımın, ne kadar önemli, ne kadar elzem olduğunu gözler önüne sermiştir. Hamdolsun ülkemizde, insanların ambulans dahi bulamadığı, hastane kapılarından geri çevrildiği, yaşlı bakım evlerinde ilgisizlikten öldüğü vahim görüntülerin hiçbirine meydan vermedik.

En riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız. Hiç şüphesiz bu başarıda en büyük pay, gece gündüz demeden insanımızı sağlığına kavuşturmak için koşturan sağlık çalışanlarımıza aittir. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son bir yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmakta kararlıyız.”