Erdoğan: Anayasa'nın ilk dört maddesini değiştirme fikri CHP'ye mi aittir?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında CHP'yi eleştirerek "Bay Kemal eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden bir insan bulamazsın. Böyle bir iftirayı da AK Parti'ye atamazsın." dedi.

Erdoğan: Anayasa'nın ilk dört maddesini değiştirme fikri CHP'ye mi aittir?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Dindar bir anayasa olmalı, ilk 4 madde ise değişebilir” açıklaması tartışılırken, Erdoğan’ın “İlk 4 maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’nin CHS ile elde ettiği avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunu salgın döneminde yaşadık. Gelişmiş ülkeler dahil pek çok devlet hala süren nice ekonomik siyasi sosyal sancılarla kıvranırken biz kendimizi her alanda pozitif yönde ayrıştırmayı başardık. Tarihimizin en köklü yönetim reformunda geriye dönüp baktığımızda ‘gerçekten iyi bir iş yaptık’ diyebiliyoruz.  Eksiklikler yok mudur? Elbette vardır. Hepsinin de farkınayız. Hatta bu doğrultuda yaptığımız kapsamlı çalışmalar da elimizde mevcuttur. Yeni Anayasa süreci başarılı bir şekilde neticelenirse devamında bu sorunlar zaten kendi mecrasında çözülür.

Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir? Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Çünkü bu durumda CHP Anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyle bu durumda da partisinin politikalarından farklı bir ajandaya farklı bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir.”

KAHRAMAN, “LAİKLİK OLMASIN DEMİŞTİ”

“Yeni anayasa dindar bir anayasa olmalı” diyen eski Meclis Başkanı AKP’li İsmail Kahraman, sözlerinin çarpıtıldığını savunmuş fakat bir kez daha laikliği hedef almıştı.

Dindar anayasa yapalım, ilk dört madde değişebilir” sözleri muhalefet ve MHP – AKP kanadında da tepki çeken Kahraman, “Laiklik kelimesi çok değişik. Her parti kendini laik görüyor. Peki bu laiklik ne? Laiklik ileri sürülerek partiler kapatılıyor, laiklik ileri sürülerek hürriyetler engelleniyor. Ben diyorum ki laiklik olmasın” demişti.

“BAY KEMAL EĞER UYUŞTURUCU ARIYORSAN AYNAYA BAK”

Söylenenleri altı altına yazınca ortaya gerçeklikten kopmuş kendi hayal dünyasında yazmış senaryoları hakikat sanmaya başlamış bir ruh hali çıkıyor. Bay Kemal eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden bir insan bulamazsın. Böyle bir iftirayı da AK Parti’ye atamazsın. Hayatı boyunca devletten aldığı maaş dışında bir iş yapmamış, işletme nasıl kurulur konusunda en küçük bir fikri olmayan bu zatın zırvalarına tek tek cevap vermeyi zül arz ediyorum. Bu zatın aleyhinde verilen ve milyonları bulan tazminat cezalarıyla kendisinin yalancılığı ve müfteriliği yargı kararıyla da tescil edilmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline dönüşmüştür. Türkiye’de bir iktidar sorunu yoktur ama ciddi bir muhalefet sorunuyla karşı karşıya olduğumuz biz gerçektir. İnşallah 2023 sadece büyük e güçlü Türkiye’nin inşasının değil aynı zamanda muhalefetin bu prangadan kurtuluşunun müjdesini alacağımız bir yıl olacaktır. ”

“Biz geçtiğimiz 20 yılda olduğu gibi bundan sonra da hep ülkemize ve milletimize eser kazandırmanın hizmet etmenin demokrasimizi güçlendirmenin gayreti içinde olacağız. Ülkemizde herhangi bir bireyin ve kesimin hak hukuk özgürlük talebi mi var çözümü biz üreteceğiz. Dün demokrasi ve kalkınma hamlelerimizle Türkiye’ye her alanda nasıl çağ atlatmışsak yarın da büyük ve güçlü Türkiye’yi biz inşa edeceğiz Ülkemizi tarihimizde ilk defa sivil bir anayasaya kavurma girişimimiz bile bu konuda bizim önümüze kimsenin geçemediğinin işaretidir.”