Erdoğan AKP MKYK toplantısında Boğaziçi'li öğrencilere 'zibidi' dedi

"Böyle bir öğrenci olamaz. Onlar olsa olsa üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir."

Erdoğan AKP MKYK toplantısında Boğaziçi'li öğrencilere 'zibidi' dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için “Bunlar üniversite içine sızmış teröristlerdir” ifadelerini kullanmıştı. Boğaziçi’ni AKP MKYK’sında tekrar gündem eden Erdoğan’ın öğrenciler için ‘zibidi’ dediği iddia edildi.

Erdoğan, Boğaziçi’ndeki protestoları hedef alıp “Böyle bir öğrenci olamaz. Onlar olsa olsa üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir.” demişti. Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında üniversitedeki eylemlere katılanlardan gözaltına alınanlar oldu.

‘Rektörlerinin arabasının üzerine çıkıp tepinen gençlerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum. Bunlar üniversitenin içindeki teröristlerdir’

Öte yandan, Milliyet Gazetesi’nde bugün yayınlanan, “Ak Parti MKYK’da ‘Boğaziçi’ gündemi” başlıklı kulis haberde dikkat çeken satırlar yer aldı. AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda yaşananların anlatıldığı Ayşegül Kahvecioğlu imzalı haberde, Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde eylemlere katılanlara “zibidi” dediği ifade edildi.

Haberde ayrıca bir MKYK üyesinin ise öğrencilerden söz ederken, “Bu çocuklar bizim için çok değerli. Bunlar Türkiye’nin en zeki çocukları” ifadelerini kullandığına yer verildi.