'Erdoğan ailesi için çalışan bürokratlar' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kılıçdaroğlu'nun memurlara yönelik çağrısı için "Bize gelen duyumlar var. AK Parti giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor. Bu duyumlar üzerine Genel Başkanımız uyarıyor" dedi.

'Erdoğan ailesi için çalışan bürokratlar' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Saray’ın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum” diyerek yaptığı çağrıya ilişkin açıklamada bulundu.

ANKA‘nın haberine göre Öztunç, Kılıçdaroğlu’nun uyarısını “CHP’nin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır” diye değerlendiren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. CHP’nin Muğla Marmaris’teki yerel medya çalıştayına katılan Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

“TÜGVA rezaleti ortada. Kimin nerede memur olacağına, kimin hakim, savcı olacağına, yarışma programlarına kimin katılacağına bile TÜGVA karar veriyormuş. Bunları gördükten sonra Kemal Kılıçdaroğlu susacak mı? Bürokratlara çağrıda bulunmayacak mı? Üstelik Genel Başkanımız, devletin namuslu bürokratlarına çağrıda bulunuyor. Tehdit ediyormuş. Genel Başkanımız devletin bürokratlarını tehdit etmiyor, AK Parti’nin militan bürokratlarını uyarıyor.” dedi.

Tayyip Erdoğan ve ailesi için çalışan bürokratlar olduğunu belirten Öztunç, “Bize gelen duyumlar var. AK Parti gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor, her türlü filmi çeviriyorlar. Bize gelen duyumlar böyle. Bu duyumlar üzerine Genel Başkanımız uyarıyor. ‘Yapmayın, yanlış yaparsınız’ diyor. İhaleler, bazı Hazine arazilerinin peşkeş çekilmesi, her türlü vurgunu yapmaya çalışıyorlar giderayak. En tepeden en aşağıya kadar vurgun peşinde koşuyorlar. Genel Başkanımız uyarıyor, ‘Sakın ha, sakın imza atmayın’. ‘Efendim, iktidar istedi, vali istedi, şu istedi.’ Hiç anlamayız. Beytülmalın malını çaldırmayacaksın kardeşim, bitti. Garip gurabanın hakkının kim çalınmasına aracılık yaptıysa biz onlardan hesap soracağız, net.” ifadelerini kullandı.