Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: İnadına yapacağız

Erdoğan, "Bugün de burada bizim adımıza İstanbul'un her hanesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız değerli bir arkadaşımıza il başkanlığı görevini vereceğiz. Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz." dedi.

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: İnadına yapacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşuyor.

Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen AKP’nin İstanbul İl Kongresi’nde, salgına rağmen sosyal mesafe ve maske kuralına yine uyulmadı. Özellikle kongre salonuna giriş çıkışlarda kalabalıkların oluştuğu görüldü.

Karadeniz şehirleri, Anadolu’nun birçok şehri ile İzmir’de yapılan AKP kongrelerinde yaşanan kalabalık görüntüler İstanbul İl Kongresi’nde de oluştu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye katılmak isteyenler bölgeye otobüslerle taşındı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kurulduğu günden bugüne AK Parti’nin her kongre döneminde bir değişim rüzgarı eser. Bugün de burada bizim adımıza İstanbul’un her hanesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız değerli bir arkadaşımıza il başkanlığı görevini vereceğiz. Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz. Mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. AK Parti dinamik bir parti, AK Parti bugünü değil, geleceği kuşatan bir parti.

Böyle bir şehre hangi unvanla olursa olsun hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. İstanbul’u anlamadan Türkiye’yi anlayamazsınız. Bu şehri kendinize sırt çevirtirseniz, vay halinize​. İstanbul için dünyanın merkezi derler. İstanbul Fatih’in olduğu kadar daha nice gönül sultanlarının şehridir. Eğer zaman zaman öfkeli gözükmüşken işte bu sevdamızdandır. Önümüze hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın İstanbul’a hizmet davamızdan asla vazgeçmedik.

Onlar Yeni Zelanda’daki katilin ağzından Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız dediler. Biz cevabımızı Ayasofya’yı 86 yıl sonra tekrar ibadete açarak verdik. Onlar mesajlarını bu aziz şehrin duvarlarına zulüm 1453’te başladı yazarak verdiler. Biz cevabımızı büyük ve güçlü Türkiye diyerek verdik. Onlar Boğaziçi Köprüsü’nde başlattıkları darbeyle istiklalimize el uzattılar, biz cevabımızı şehadete yürüyerek verdik. Onlar camilerin kapılarına dayandılar, Bezmialem Valide Sultan Camii’ni işgal etmek suretiyle, bira kutularıyla beraber o camimize giren bunlar değil mi? Bu ahlaksızlar, bu edepsizler, bu teröristler değil mi? İşte o Gezi olaylarında da bunların hesabını sorduk. Bundan sonra da bilsinler ki ola ki böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Biz cevabımızı geceler boyunca hiç dünmeden süren selalarımızla verdik. Onlar milletimizi birbirine karşı kışkırtmak için her yolu denediler, biz cevabımızı rabiamızla verdik. İstanbul’u yanımıza aldığımızda, içerdeki hainlerden dışardaki düşmanlara kadar, yedi düvele meydan okuyacak güce sahip olduk. Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur. Belki hatalarımız da olmuştur. Hiç kimse merak etmesin, hepsi de giderilir, hepsi de tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet heyecanını güçlendirerek sürdürmektir.

Bizim İstanbul’u aşkla seviyoruz ifademiz sadece bir iyi niyet beyanından ibaret değildir. Bu sözün gerisinde çok büyük bir müktesebat var. Sadece son 18 yılda İstanbul’a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz?

KANAL İSTANBUL

“Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan teknik çalışmalar tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız. Kanal İstanbul’la İstanbul nasıl güzelleşecek bunu da görecekler. Şimdi hep birlikte İstanbul’a söz vereceğiz: Bu aziz şehri 1994’te teslim aldığımızda nasıl kısa sürede sorunlarını çözüme kavuşturduysak, bir sonraki seçimde de aynısını yapmaya hazır mıyız?

Ümraniye’de o çöplük patladı ve 40’a yakın vatandaşımız öldü. Biz geldik o çöplüğü kaldırdık, spor tesisleri yaptık. Kim çevreci? Biz çevreciyiz.

Ben gençlerimize çok güveniyorum. Bizim gençlerimiz tinerci gençlik değil, eli bıçaklı silahlı gençler değil. Bilgisayarıyla kitabıyla okuyan düşünen bir gençlik. İstanbul’u kutlu kimliğinden almak isteyenleri sandığa gömeceğiz. Büyük kongreyi 24 Mart’ta yapacağız.”

“CHP DEYİNCE AKLA ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR GELİYOR”

“AK Parti, partilerden bir parti olmanın ötesinde sorumluluklara sahiptir. Türkiye’nin ve Türk milletinin kaderiyle partimizin kaderi adeta iç içe geçmiştir. Biz sizi seviyoruz ya. Biz bu millete aşığız ya. Biz dertliyiz dertli. Ülkemize saldıranların birinci hedefi hep AK Parti ve şahsımız ile tüm kadrolarımızdır. AK Parti’ye saldıranların ilk gayesi de Türkiye’nin kazanımlarıdır. AK Parti gündem takip etmez, gündem belirler, farkımız bu. Gündem belirleme konusunda en büyük görev de İstanbul İl Teşkilatımıza düşüyor. Çünkü ülkemizin siyasetinden ekonomisine, sporuna kadar her önemli gelişme bu şehirde yaşanır. İstanbul’un gündemine iyi hakim olursak Türkiye’nin nabzını tutmuş oluruz. Ne dediysek eninde sonunda yaptık. Şimdi hep birlikte İstanbul’a bir söz vereceğiz. Bu aziz şehri 1994 yılında teslim aldığımızda nasıl kısa sürede sorunlarını çözüme kavuşturduysak, inşallah bir sonraki seçimde aynısını yapmaya hazır mıyız? Çöp dağlarını nasıl temizlediysek, o hava kirliliğini nasıl ortadan kaldırdıysak, İstanbul’u 25 yıl geriye götürenlerin yol açtığı tahribatı hızla gidereceğiz. Ümraniyeliler nerede? Ümraniye çöplüğünün hadisesini biz unutmuyoruz. CHP o Ümraniye çöplüğünde bizim vatandaşlarımızın ölümüne neden olmadı mı? O çöplük patladı ve orada 40’a yakın vatandaşımız maalesef öldü. Biz geldik o çöplüğü kaldırdık, oraya spor tesisleri yaptık, farkımız bu. Kim çevreci? Biz çevreciyiz. CHP deyince akla şu gelir; çöp, çukur, çamur. İşte İzmir’de şu son yağmurlarda ne oldu? Hatta bir hanımefendi ne dedi bay Kemal’e? 35 yıldır İzmir’i siz yönetiyorsunuz, 35 yıldır her yağmurda karda kışta evlerimiz dükkanlarımız bu hale geliyor. O da kuzu kuzu dinliyor haa. Yok. Bu iş öyle lafla olmuyor. İşte İzmir’deydik geçen hafta. Bu defa İzmirlileri çok farklı gördüm. Hesabı soracak, öyle anladım. Bu şehri yeniden çöp dağlarına, kokuya, yokluğa, ihmale maruz bırakanlarla tüm İstanbul önünde sandıkta hesaplaşacağız 2023’te.

Batı için Türk, yani İslam, Doğu için de Türk, yani kızıl elma olan İstanbul’un bu kutlu kimliğini elinden almak isteyenleri sandığa gömeceğiz. İstanbul’u karanlık ve sapkın ajandalarına aparat yapmaya kalkanları, gerekiyorsa şeytanla işbirliğine girenleri sandıkla mutlaka ifşa edeceğiz. Bunlar teröristlerle beraber değil mi? Biz bunlara Cudi’yi, Gabar’ı, Tendürek’i mezar yaptık, yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bunun için il teşkilatımızla, belediyelerimizle, STK’larımızla, hep birlikte çok çalışacağız. Kadın kollarımız, kapı kapı çalışacağız. Unutmayın, kale içerden fethedilir. Kaleyi içerden inşallah hanım kardeşlerimiz fethedecekler. Gençler, siz de gönülleri fethedeceksiniz. Bizim gençlerimiz tinerci gençlik değil, bizim gençlerimiz eli bıçaklı silahlı gençler değil, bizim gençlerimiz bilgisayarıyla, kitabıyla, okuyan, düşünen ve buna inanan bir gençlik. Gençler, kendinizi parti binalarına, ofislere, lobilere hapsetmeyeceğiz. Sokaklarda olacağız. Hanımlara, gençlere, çalışanlara, emeklilere ulaşacağız. İnsanımızı sevincinde de, hüzdünde de yalnız bırakmayacağız. İstanbul’da ahvalinden haberdar olmadığımız, sokağında, hanesine, işyerine girmediğimiz, gönlüne dokunmadığımız tek bir vatandaşımızı bırakmayacağız.

Önümüzdeki salı, üzerinde çalıştığımız ve tüm kesimlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planını paylaşacağız. Bir sonraki hafta inşallah Ekonomi Reform Paketimizi açıklayarak ülkemizi büyütme kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız.”

İMAMOĞLUNA: BU İŞTEN ANLAR MI?

“Bu yola çıkarken unutmayalım, yola çıktık yanımızda kimler vardı, ama bugün maalesef kimler var. Gençler, ölümlü bir hayatı yaşıyoruz, bu ölümlü hayat içerisinde birçok dostlarımız, büyüklerimiz bugün yanımızda yok, onlar Hakk’a yürüdüler, ebedi alemdeler. Bakıyorsunuz daha yeni, büyük bir hadis alimi, aynı zamanda tefsir alimi, fıkıh noktasında, Emin Saraç hocamızı 92 yaşında daha yeni Hakk’a uğurladık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı yapmış olan Kadir Topbaş ağabeyimizi de Hakk’a uğurladık. Buna benzer birçok kardeşimizi, büyüklerimizi uğurluyoruz. Eninde sonunda bizim de gideceğimiz yer orası. Temennimiz odur ki Rabbim bizi sevgili habibinin müsemma sancağı altına haşru cem eylesin. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş diyorsak bu hizmetler çok önemli. İşte Emin Saraç hocamız yetiştirdiği öğrencilerle anılacak, Kadir Topbaş ağabeyimiz yaptığı eserlerle anılacak. Boğazın sularını Haliç’e bağlarken verilen emek, orada emeği var. Şu anki İstanbul Belediye Başkanı bu işlerden anlar mı? Bunlar tam aksine, İstanbul batak içerisinde, onlar da Bodrum’da fantazide seyahatte. Biz dertliyiz dertli. Onların böyle bir derdi yok. Ben bütün geçmişlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizim davamız çok farklı bir dava, bu kutlu yolculuk. Bu kongreyle birlikte İstanbulumuzu çok daha farklı bir şekilde tırmandıracağız.”